Ministarstvo odbrane BiH: Nije prekršen zakon

RTV 12.01.2017 19:05
Ministarstvo odbrane BiH: Nije prekršen zakon


Ministarstvo odbrane BiH utvrdilo je da unutar tog resora i lanca zapovedanja Oružanih snaga (OS) BiH nije prekršen niti jedan zakonski ili podzakonski propis, kada je reč o angažovanju dela tih snaga na proslavi u Banjaluci, 8. i 9. januara.Na jučerašnjem sastanku u tom ministarstvu je konstatovano da su se OS BiH potvrdile i očuvale kao zajednička institucija težišno usmerena na ispunjavanje svojih zakonskih obveza, prenela je Fena.

O kontekstu hronologije aktivnosti MO i OS BiH na tim događajima na sastanku su razgovarali ministarka odbrane BiH Marina Pendeš, zamenik ministra Sead Jusić, čiju smenu je zatražio SBB i drugi zaposleni u tom resoru.

Oni su se saglasili da na MO i OS BiH ne smeju i ne mogu uticti dnevnopolitička zbivanja te da menadžment i personal MO i OS BiH ostaje predan ispunjavanju svih planova i ciljeva koji se nalaze pred Institucijom u narednom razdoblju, u vezi održavanja prosperiteta, efikasnosti i jačanja OS BiH, provodeći planove i izvršavajući obaveze na domaćem i međunarodnom planu.

Služba tog ministarstva je saopštila da je na sastanku istaknuta potreba za analiziranjem postojećih regulativa i procene njihove svrsishodnosti i okvira koje one daju te potrebnim doradama učiniti ih boljim s manjom mogućnošću nedorečenosti u njihovoj primeni pri sprovođenju zadataka OS BiH.

Navedeno je i da menadžment MO BiH planira održavanje sastanka s članovima Predsedništva BiH kako bi detaljnije definisali određene procedure i time izbegli eventualne nesporazume koji iz nedovoljno objašnjenih pravila mogu proizaći.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak