Od 1. juna bez overe zdravstvenih knjižica

Beta 12.01.2017 15:47
Od 1. juna bez overe zdravstvenih knjižica


Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da očekuje da će do 1. juna biti ukinuta overa zdravstvenih knjižica.Ona je novinarima rekla da državna uprava već ima podatke o tome da li su gradjani osigurani i da li je poslodavac platio zdravstveno osiguranje.

"Očekujem da od 1. juna overa zdravstvenih knjižica ode u istoriju", rekla je Brnabić.

Gradjani od prošle godine mogu da zamene stare zdravstvene knjižice za nove elektronske kartice i to podnošenjem zahteva elektronskim putem, preko nacionalnog Portala e-Uprava.

Brnabić je najavila i da će biti kažnjene opštine koje nisu u predvidjenom roku prebacile matične knjige u elektronski oblik i naglasila da su od 145 lokalne samouprave samo 63 završile taj posao.

Ona je novinarima rekla da je rok bio kraj prošle godine, ali da očekuje da do kraja januara još 20 opština završi taj posao, jer su neke lokalne samouprave već više od 80 odsto podataka prebacile u elektronski oblik.

Prema njenim rečima, oko 20 opština je obavilo je ispod 80 odsto posla, a osam je završilo manje od 50 odsto.

"U tim lokalnim lokalnim samoupravama dali smo nalog za inspekcijski nadzor i kažnjavanje", rekla je Brnabić i dodala da je razočarana stavom nekih lokalnih samouprava, jer ne mogu da završe posao koji je važan za gradjane Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak