Nega kože zimi: Istine i zablude

Mondo 12.01.2017 14:31
Nega kože zimi: Istine i zablude


Kakvu kremu treba mazati na lice kada napolju "stegne minus", da li treba raditi poling ili ne, kako negovati usne... Saznajte kako se (ne)pravilno neguje koža tokom zime.Krema treba da bude masna i jaka?

Greška!

Jako koncentrisane kreme ne pružaju hidrataciju. Ako preterate sa masnoćom, može se desiti da "zarobite" mrtve ćelije sa površinskog sloja kože, tako da ćete delovati podbulo. Bolje rešenje od masnih krema su lagani serumi za hidrataciju, koji će pomoći koži da zadrži preko potrebnu vlažnost.

Nema Sunca, ne treba mi ni krema sa zaštitnim faktorom?

Greška!

Zimska za lice krema trebalo bi da sadri makar zaštitni faktor 15, čak i kada je oblačno vreme. Kada idete na planinu, onda bi kreme za lice trebalo da štite od Sunca isto koliko i one koje koristite kada idete tokom leta na more.

Imam masnu kožu, ne treba mi hidratantna krema?

Greška!

Suv vazduh i hladnoća loše utiču na sve tipove kože, pa i na masnu. Dakle, čak i ako imate masnu kožu, potrebna vam je zaštita od hlanoće i prljavštine iz vazduha koju će vam pružiti lagana hidratantna krema. Ako imate kombinovanu kožu, koristite laganu kremu za T-zonu, a nešto jaču za obraze i druge zone u kojima vam je koža lica suva.

Da li i zimi treba raiti piling?

Da!

Piling koži prija tokom cele godine, bez obzira na godišnje doba. Uklanjajući sloj mrtvih ćelija pilingom pomažete da mlade, sveže ćelije dođu na površinu. Jedina razlika je što zimi nakon pilinga treba redovnije da nanosite maske za hidriranje kože.

Balzam za usne je zimi bolji od karmina?

I da i ne.

Zavisi kog je sastava proizvod koji ste odabrali. Samo hidratantni karmin će prijati vašim usnama kada je napolju zima, kao što će vam prijati i balzami na bazi šea butera, kokosa ili kakaa.

Koža ne voli hladnoću, bolje je sedeti kod kuće.

Zabluda!

Pravilno negovana i zaštićena koža voli svež vazduh, čak i kada je hladan. Naravno, sako ako se ne zadržavate dugo na hladnoći. Zapravo, preterano ugrejan vazduh, naročito ako je suv, u našim stanovima i kućama, više štete koži, nego hladnoća kojoj smo izloženi napolju. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak