Uhapšena 'Vidovita Natalija'

RTS 12.01.2017 14:10
Uhapšena 'Vidovita Natalija'


Beogradska policija uhapsila je tri oosbe koje se sumnjiče da su prevarom oštetili građane za više od 800.000 dinara.Beogradska policija uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su prevarom oštetile građane za više od 800.000 dinara i to tako što su se predstavljale kao "Vidovita Natalija" – nudeći građanima pomoć u rešavanju različitih problema.

MUP navodi da su oni za dogovorenu uslugu tražili od građana da putem post neta uplate određeni novčani iznos koji se kretao do 100.000 dinara, i tako je u jednom slučaju, sredovečni muškarac za devet dana uplatio 800.000 dinara.

Dodaje se da su u prevarama osumnjičeni imali podeljene uloge – muškarci su bili zaduženi za davanje oglasa i podizanje novca, dok se žena javljala na telefon i ugovarala "posao".

Pošto se sumnja da je u ranijem periodu bilo više oštećenih, policija poziva građane koji su prevareni na ovaj način da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na telefon 011 279 76 04.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv osumnjičenih osoba biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo prevare, kaže se u saopštenju


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak