Kako najbolje ukovrdžati kosu kod kuće

Hello 12.01.2017 12:19
Kako najbolje ukovrdžati kosu kod kuće


Danas je izbor najrazličitijih viklera, pegli i figara, zaista velik, ali zato su tu stručnjaci da pomognu u nedoumici prilikom odabira pravog proizvoda.U današnje vreme ima mnogo mogućnosti za kovrdžanje kose kod kuće. Na raspolaganju su četke, razni uvijači poput onih s čičkom, zatim grejači, metalne i sunđeraste papilotne, a kosu možemo da kovrdžamo i pomoću pletenice, šnalica i pegle.

Trend najpopularnijeg styling alata koji regularno može da se koristi kod kuće, već duže vreme je figaro za kosu, a izbor alata i tehnika zavisi najviše od naših sposobnosti.

Pri izboru uređaja za kovrdžanje kose posebnu pažnju moramo da obratimo na one takozvane vrele styling alate, kao što su pegla i figaro. Previše čestim i nepažljivim korišćenjem tih alata možemo oštetiti kosu pa se preporučuju keramički, turmalin ili titanijum uređaji.

U sustini veličina figara određuje izgled samih kovrdža, a što je figaro deblji, kovrdže će biti veće, i obrnuto.

Ako imate dugu i tešku kosu koju je potrebno podići u korenu i dati joj volumen, i ako želite kovrdže po uzoru na “Viktorijine anđele”, koristite figaro debljine 5 centimetara. Za kraću, srednju i dužu kosu, ukoliko želite definisane zasebne kovrdže ili jače talase, najbolji je figaro debljine 3 centimetra. Za retro kovrdže za sve dužine kose, najbolji onaj od 2,5 centimetara. Ako neko želi izgled afro spirala to će postići uz tanki figaro od svega jednog centimetra.

Pri samoj izradi kovrdža kod kuće, posebnu pažnju treba da obratite na odabir pravilne temperature uređaja. Ako imate gustu i neposlušnu kosu koja se teško oblikuje – odaberite višu temperaturu, a za nežniju i tanju kosu odaberite nižu temperaturu. Imajte na umu da kosa mora da bude potpuno suva. Obavezno pre samog uvijanja na svaki pramen zasebno nanesite proizvod za zaštitu kose.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak