Očevim stopama: I Bagzijev sin 'otvorio' krivični dosije

Blic 12.01.2017 11:33
Očevim stopama: I Bagzijev sin 'otvorio' krivični dosije


Nemanja Milenković, sin zaštićenog svedoka Dejana Milenkovića Bagzija u svojoj 23, godini "otvorio" je krivični dosije i to zbog pucanja iz heklera u vazduh.



Milenković do sada nije bio poznat po krivičnim delima, a u medijima se pominjao jedino po prijateljstvu i provodu sa Veljkom Ražnatović i Mirkom Šijanom, sinom pevačice Goce Božinovske i Zorana Šijana, kik-bokserom i ubijenim vođom surčinskog klana.

Međutim, nakon što se na internetu pojavio video snimak na kome mlađi Bagzi, na Badnje veče šenluči iz heklera u šumi nadomak Beograda, usledila je i reakcija policije koja je Milenkovića juče popodne pozvala na saslušanje.

Iako je pokušao da se "pravda" da nije koristio pravo oružje već repliku, Milenkoviću je po naređenju tužioca određeno zadržavanje do 48 sati.

Očevim stopama: I Bagzijev sin 'otvorio' krivični dosije

Na spornom snimku, koji je glavni dokaz istrage, Milenković se pojavljuje u šumi sa nekoliko muškaraca, među kojima je i jedan mlađi dečak, i puca. Šokantni video snimak, Milenković je objavio a svom FB profilu, a sada se zbog toga tereti za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja. Za ovo dva krivična dela, predviđena su zatvorske kazne do osam, odnosno deset godina.

Milenkovićev otac upamćen je kao glavni učesnik "incidenta" kod hale "Limes" na Novom Beogradu kada je kamionom uleteo u kolonu vozila u kojoj je bio premijer Zoran Đinđić. Kasnije je ispostavilo da je to bio jedan od scenarija ubistva premijera. Bagzi je bio i jedini svedok ubistva Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u Meljaku, kada je, kako je sam tvrdio, uspeo da se sakrije od policije i pobegne. Uhapšen je 2004. u Grčkoj, a zatim izručen Srbiji gde je pristao da svedoči protiv ostalih pripadnika zemunskog klana. Zbog toga je dobio status svedoka zaštićenog svedoka, pa je jedno vreme bio čuvan u inostranstvu, a potom je u nekoliko navrata bio pod jakim obezbeđenjem i u Srbiji.

Poslednji put, u sudnici se pojavio u decembru prošle godine kada je svedočio u postupku za ubistvo vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije. Bagzi, koji je u sud doveden pod jakim merama obezbeđenja tada je izjavio da je zemunski klan trebalo da ubije optužene pripadnike DB-a Ratka Romića i Miroslava Kuraka.

- Spasojević nam je prvo naredio da ih ubijemo. Njemu je to naredio Milorad Ulemek Legija. Pratili smo Kuraka i Romića nekoliko dana, ali smo prestali kada nam je Spasojević rekao da "ne treba da se ide u realizaciju ubistva". Odustao je jer je Ulemek kontaktirao sa Romićem i Kurakom i dogovorili su se - svedočio je Bagzi u decembru u Specijalnom sudu.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak