BG: Prolazi špic, sad se i može od 'A' do 'B'

B92 12.01.2017 11:31
BG: Prolazi špic, sad se i može od 'A' do 'B'


Na ulicama Beograda je tokom jutarnjeg špica vladao potpuni kolaps u saobraćaju zbog snega koji je tokom noći napadao, a nije očišćen. Situacija se normalizuje.Kako su javljali reporteri B92 sa ulica tokom jutra, pojedini autobusi GSP uopšte nisu mogli da se kreću, a stanje na mostovima preko Save bilo je alarmantno.

Novobeogradska strana je bila prekrivena snegom i saobraćaj je bio usporen, dok je u centru grada nekoliko sati vladao potpuni kolaps na svim važnijim raskrsnicama.

Duž celog Bulevara oslobođenja su bile ogromne gužve, sve do mosta Gazela, naročito kod Autokomande.

Povodom situacije u gradu oglasio se i gradonačelnik Siniša Mali, koji je rekao da je sneg neprekidno padao 20 časova, da je saobraćaj otežan, da probleme prave i vozači koji ne koriste zimske gume, ali da će do večeri ulice prvog prioriteta biti očišćene "do crnog".

Čepovi su se stvarali i na izlazu sa Banovog brda prema Bulevaru vojvode Mišića, a stanje je takvo da je čak i u pojedinim prigradskim naseljima, poput Batajnice i Žarkova, situacija veoma teška.

O tome da je u Beogradu vladao potpuni kolaps svedoči i to što se nijedno taksi udruženje tokom jutarnjeg špica nije javljalo na poziv redakcije B92.net.

Situacija u saobraćaju je oko 11 časova počela da se normalizuje - mostovi preko Save su uglavnom prohodni, a i dalje je najteže na Gazeli, kroz Takovsku se može u oba smera bez većeg zadržavanja, Slavija je prohodna, baš kao i Zeleni venac, kroz koji je tokom jutra bilo skoro nemoguće proći.

U Kneza Miloša je na pojedinim mestima i dalje gužva, baš kao i u Makenzijevoj u oba smera i Bulevaru kralja Aleksandra ka Lionu.

Problemi su i dalje na pojedinim raskrsnicama na Novom Beogradu, u okolini blokova 30, 26 i 23, a vožnja po auto-putu E-75 je i dalje usporena. IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak