Vazura: Neće biti suspenzije, platićemo sve

RTV 11.01.2017 23:12
Vazura: Neće biti suspenzije, platićemo sve


Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je danas da taj fudbalski klub sigurno neće biti suspendovan iz Evrope, jer će namiri sve potrebne obaveze u predviđenom roku.Agencija AP objavila je danas da je UEFA suspendovala Partizan na tri godine zbog dva i po miliona evra duga, uglavnom poreza.

"Nismo suspendovani, već je to pretnja suspenzijom. Imamo vremena do kraja januara da izmirimo dugovanja i to ćemo učiniti. Suspenzije neće biti", rekao je Vazura agenciji Beta.

On je demantovao da je dug Partizana dva i po miliona evra.

"Nije to tačna cifra. Dugujemo 450 hiljada evra. Platili smo već 90, a ostalih 360 hiljada ćemo izmiriti u predviđenom roku. Oni su pogrešili, verovatno jer je u pitanju porez, a mi smo reprogram poreza predali poslednjeg dana. Verovatno su tako pogrešili", rekao je Vazura.

Upitan da još jednom potvrdi da li će Partizan biti suspendovan, Vazura je rekao: "Neće sigurno. Platićemo sve na vreme".

U saopštenju UEFA se navodi da je Partizan u septembru dugovao skoro dva i po miliona evra, uglavnom za poreze i doprinose.

Ističe se da je trogodišnja suspenzija neuobičajeno drastična kazna, ali je zaključeno da je opravdana s obzirom na činjenicu da je Partizan prekršio pravila o dugovanjima tri puta u poslednje tri godine.

U saopštenju se podseća da je Partizan 2013. godine "zbog veoma sličnih okolnosti" dobio uslovnu jednogodišnju suspenziju iz evrokupova, zbog čega je zaključeno da sada mora da se izrekne stroža kazna.

Kako piše Žurnal, iz Partizana tvrde da je kazna uslovna i da neće biti aktivna ukoliko do 31. januara izmire preostala dugovanja, a pominju cifru od 360.000 evra.

FK Partizan: Sutra plaćamo dug, hvala Vladi i Vučiću

Fudbalski klub Partizan saopstio je da će tokom sutrašnjeg dana isplatiti sva dugovaranja poveriocima i zahvalio se Vladi i premijeru Aleksandru Vučiću na pomoći.

UEFA je danas objavila da su crno-beli kažnjeni suspenzijom u jednoj od naredne tri sezone kada izbore plasman na evro scenu zbog dugovanja, ali iz Humske tvrde da je sve u redu.

"Povodom informacija u vezi sa kaznom koja je izrečena fudbalskom klubu Partizan od strane nadležnog organa UEFA za finansijsku kontrolu klubova, Upravni odbor obaveštava javnost da će u toku sutrašnjeg dana biti izmirene sve finansijske obaveze prema klubovima poveriocima u iznosu od 370. 000 evra, a po zahtevu UEFA", navodi se u saopstenju koje je objavljeno na sajtu kluba.

Kako se navodi, neizmirene poreske obaveze, koje se pominju u nekim medijima su regulisane zvaničnim reprogramom, koji je u međuvremenu već službeno dostavljen nadležnim organima UEFA.

"Problemi u kojima se našao Partizan rešeni su uz svesrdnu i sveobuhvatnu pomoć državnih organa i Vlade Republike Srbije na čelu sa njenim predsednikom gospodinom Aleksandrom Vučićem. Na tom opsežnom zalaganju su iskreno zahvalni uprava FK Partizan i crno-bela sportska javnost", zaključuje se u saopstenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak