Senta: Protest roditelja nestale devojčice

RTV 11.01.2017 23:09
Senta: Protest roditelja nestale devojčice


Uz podršku porodice, prijatelja, sugrađana, danas su na mirnom protestu ispred Gradske kuće u Senti roditelji petnaestogodišnje Barbare Vitez,koja je podsećamo nestala 25. novembra prošle godine, još jednom apelovali na nadležne i javnost da rezultati istrage tog slučaja budu konačno dostupni kako porodici, tako i široj javnosti.Zbog loših vremenskih prilika i leda na Tisi, potraga za nestalom devojčicom je obustavljena, a u senćanskoj lokalnoj samoupravi kažu da su u okvirima svojih ingerencija učinili sve da pomognu porodici Vitez. Najavljuju da će pretraga reke biti nastavljena čim vremenske prilike to dozvole.

Još od 25. novembra prošle godine, kada je kako se pretpostavlja, petnaestogodišnja Barbara Vitez, učenica iz Sente, oko 22 sata pala u reku sa drumsko-železničkog mosta na Tisi, roditelji tragično nestale devojčice pokušavaju da saznaju šta se zaista dogodilo.

Iako je uobičajeno da tokom istrage nadležni ne saopštavaju detalje, roditelji su sve ovo vreme bili izloženi nepotpunim, pa i oprečnim informacijama, što iz medija, što iz neposredne okoline. Slomljeni bolom, Barbarini roditelji očekuju da od nadležnih konačno saznaju šta se desilo sa njihovom ćerkom i dokle je istraga zapravo stigla.

"To mi i želimo, da konačno neko nešto i uradi, Jer, od policije ovde u Senti stalno dobijamo isti odgovor - da ne mogu ništa da nam kažu, odnosno da i nemamo prava na to. Voleo bih da policija gleda i na drugu strana, ne samo na reku Tisu. Da pokrene traženje moje ćerke malo šire. Da je ona pala u Tisu, već bi davno bila pronađena" , rekao je Endre Vitez, otac tragično nestale devojčice.

"Ja želim samo istinu, da moja ćerka dođe kući. Traže je sam u Tisi, nije to rešenje. Hoćemo da znamo istinu, samo to, ništa drugo", skrhana bolom rekla je Melinda Vitez, Barbarina majka.

Na konkretnijim odgovorima zvaničnih organa i jasnim informacijama o okolnostima nestanka Barbare Vitez insistiraju i Senćani koji su se pridružili porodici Vitez na mirnom protestu.

Pre protesta u Senti, kikindsko Dopisništvo RTV uputilo je zahtev nadležnoj policijskoj upravi da se našem mediju dostave zvanične informacije o slučaju nestanku Barbare Vitez. Kao odgovor, iz PU Kikinda dobili smo vrlo šturo saopštenje:

"Na osnovu svih do sada izvršenih provera, Višem javnom tužilaštvu u Subotici podnet je detaljan izveštaj o svim činjenicama koje su utvrđene. Za sve druge informacije obratite se nadležnom tužilaštvu u Subotici", navodi se u saopštenju PU Kikinda. Nadležno tužilaštvo u Subotici se o tom slučaju za sada zvanično nije oglasilo.

Porodica Vitez pokrenula je i peticija na internetu koja će biti dostavljena ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, kako bi se izvršio pritisak na policiju i tako unapredila bezbednost stanovništva – ponovljeno je i na protestu u centru Sente.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak