Dačić: Zajednički kandidat koalicije dobija izbore

B92 11.01.2017 22:47
Dačić: Zajednički kandidat koalicije dobija izbore


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je za vladajuću koaliciju bitno da ima zajedničkog predsedničkog kandidata, jer smatra da će zajednički kandidat pobediti na izborima za predsednika Srbije.Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je za vladajuću koaliciju bitno da ima zajedničkog predsedničkog kandidata, jer smatra da će zajednički kandidat pobediti na izborima za predsednika Srbije.

Dačić je istakao i da odnos SPS i SNS nije bio nikad bolji. „Najvažniji su odnosi Vučić-Dačić. Vučić plus Dačić to je jednako pobeda u prvom krugu. Bio sam dovoljno jasan”, poručio je Dačić u intervjuu za B92.

On je rekao i da nije „zaćutao” na temu da li će biti kandidat na predsedničkim izborima, već da toj temi pristupa veoma odgovorno.

„Vladajuća koalicija mora odgovorno da pristupi ovoj temi. Nije sada više bitno ko je kandidat, ako postoji zajedništvo. Za budućnost koalicije bitni su rezultati predsedničkih izbora”, naveo je Dačić.

On je napomenuo da sa premijerom Aleksandarom Vučićem nije još razgovarao o zajedničkom kandidatu ali da je, ako premijer bude zainteresovan za razgovore, SPS sreman da priča o „zajedničkom predsedničkom kandidatu koji će dobiti izbore”.

Takođe je ocenio da bi on bio bolji kandidat od Tomislava Nikolića, ali i da se nije sam predložio Aleksandru Vučiću.

„Zašto bih se ja predlagao...nismo uopšte razgovarali o tome, samo govorim o rezultatima”, naveo je Dačić i dodao da o tome može da se razgovara po povratku premijera iz Indije.

„Mi smo zajedno, prema tome taj naš odnos Vučić-Dačić, SNS-SPS i naši koalicioni partneri garantuje pobedu Vučića u prvom krugu. Mislim da je to za političku stabilnost Srbije veoma znajačno”, rekao je on.

Prema njegovim rečima,prenosi Tanjug, zajednički kandidat je zajednički politički plan.

„To je zajedničko učešće u kampanji, zajedničko planiranje svega onoga što će se dešavati u naredne četiri godine. Kako u tome možete da izgubite neki identitet? Ako postoji državni interes i postoji dogovor između svih nas ne možete u tome izgubiti stranački identitet”, rekao je Dačić.IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak