Beograđani ljuti, vlast poručuje da ne može da hvata pahulje

N1info 11.01.2017 21:39
Beograđani ljuti, vlast poručuje da ne može da hvata pahulje


Sneg je sa sobom doneo nevolje i u srpsku prestonicu. Građani Beograda uglavnom su nezadovoljni, dok predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević poručuje da 'još niko nije smislio sistem da hvata pahulje u letu'Pokrivene snegom ili rizlom i zadimljene parom iz popucalih cevi - tako su najveći deo dana izgledale prestoničke ulice. A Beograđani nezadovoljni zbog smrzavanja na stajalištima gradskog prevoza:

“Ulice nisu očišćene.”

“U Batajnici je katastrofa. Čekamo pola sata.”

Zavejane su i tramvajske skretnice pa su dan na ulici proveli i radnici koji ih čiste.

“I ako krene, posle pet, šest stanica stane. I onda tu nastaje kolaps.”

Bilo je i putnika koji nisu stigli do krajnjeg odredišta.

“Ja ne znam, jesmo na Slaviji mi? Ne znam… Naplate nam unapred, a onda nas voze dokle oni hoće. Kakav je to način, šta radi gradonačelnik?”

“Do kraja dana ćemo očistiti potpuno, do crnog, ulice prvog prioriteta, ali nakon 20 sati neprekidnih padavina grad funkcioniše”, tvrdi Mali.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević kaže da “još niko nije smislio sistem da hvata pahulje u letu”. “Ono čime smo mi zadovoljni je da kolovoz nije poledio u ovakvoj situaciji”, navodi on.

A nije poledio jer su zaposleni u zimskoj službi Beograd puta prethodnu noć proveli bez sna, kaže rukovodilac zimske službe Željko Marović.

“Stvarno ne možemo brže da radimo nego što to diktiraju saobraćajni uslovi u Beogradu. Ekstremni su uslovi, jako niska temperatura, dešavaju se povremeno i ispadi i kvarovi, tako da uopšte nije lako”, objašnjava Marović.

Dok građani od nadležnih očekuju prohodne ulice i funkcionalan saobraćaj, stiže im molba za malo strpljenja. I podsećanje da za čiste i prohodne ulice prvog prioriteta putari imaju rok od dva do četiri sata po prestanku padavina, a onda na red dolaze i ostale ulice.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak