Sudar putničkog i teretnog voza u Novom Sadu, više od 20 povređenih

Radio 021 11.01.2017 21:33
Sudar putničkog i teretnog voza u Novom Sadu, više od 20 povređenih


Na železničkoj pruzi Beograd-Novi Sad dogodila se nesreća kada je putnički voz udario u poslednji vagon teretnog ispred sebe. Ima povređenih.Putnički voz koji polazi iz Novog Sada za Sombor preko Vrbasa i Kule sudario se večeras oko 19.30 sa teretnim vozom u novosadskom prigradskom naselju Sajlovo.

Povređene su 22 osobe, među kojima petoro dece. Prema rečima direktora Hitne pomoći Bogdana Živanovića, među povređenima nema životno ugroženih. Četvoro putnika zadobilo je teže, a 18 lakše povrede.
 
Sva deca su lakše povređena i posle ukazane pomoći puštena su kućama, izjavio je portparol Dečije bolnice Dušan Vuković.
 
- Naša dispečerska služba je u 19.34h dobila poziv sa obaveštenjem da je došlo do sudara vozova. Kako je na licu mesta bio nepristupačan teren, povređeni su drugim vozom prevezeni do Železničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima Hitne pomoći transportovani u Klinički centar - rekao je Živanović. Kako navode u Hitnoj pomoći, na zbrinjavanju povređenih angažovane su njihove četiri redovne ekipe i još pet vanrednih lekarskih ekipa.      

Koliko je ljudski faktor uticao na to da dođe do nezgode utvrdiće istraga nadležnih iz policije i ''Železnice Srbije'' koja je u toku.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, putnički voz udario je brzinom od 15 kilometara na sat u poslednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega. Mašinovođa nije povređen.

Saobraćaj na međunarodnoj pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti je u potpunom prekidu.

Uskoro opširnije ...


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak