Veliki kvar: Centar Beograda bez grejanja

Mondo 11.01.2017 20:13
Veliki kvar: Centar Beograda bez grejanja


Zbog neodložne popravke kvara na delu magistralnog toplovoda na grejnom području "Dunav", danas od 16 časova bez grejanja je deo potrošača u centru grada.Bez grejanja je deo centra oivičen Ulicama Skender begova, Tadeuša Košćuška, Pariska, Karađorđeva, Kneza Miloša, Trg Nikole Pašića, Nušićeva i Cetinjska, saopšteno je u JKP “Beogradske elektrane“. Do problema je došlo zbog kvara na toplovodu u Ulici cara Dušana.

Preciznije, bez grejanja će biti potrošači koji se nalaze u Admirala Geprata, Balkanskoj, Kraljice Natalije, Lominoj, Dobračinoj, Braće Jugovića, Dositejevoj, Brankovoj, Pop Lukinoj, Bulevaru despota Stefana, Skadarskoj, Makedonskoj, Cara Dušana, Tadeuša Košćuškog, Kneginje Ljubice, Strahinjića bana, Cara Lazara, Cara Uroša, Carice Milice, Cetinjskoj, Crnogorskoj, Čika Ljubinoj, Vase Čarapića, Knez Mihajlovoj, Čubrinoj, Ivan Begovoj, Dečanskoj, Delijskoj, Dobrinjskoj.

Grejanja nema ni u Džordža Vašingtona, Đure Daničića, Đure Jakšića, Francuskoj, Gavrila Principa, Gospodar Jevremovoj, Gospodar Jovanovoj, Gračaničkoj, Kapetan Mišinoj, Karađorđevoj, Kneza Sime Markovića, Kolarčevoj, Kopitarevoj gradini, Kosančićevom, Obilićevom i Topličinom vencu, Kralja Milana, Kralja Petra, Kraljevića Marka, Ličkoj, Maršala Birjuzova, Mihajla Bogićevića, Nušićevoj, Pajsijevoj, Prizrenskoj, Rajićevoj, Rige od Fere, Siminoj, Sremskoj, Studenskom trgu, Šafarikovoj, Terazijama, Uzun Mirkovoj, Vuka Karadžića, Višnjićevoj, Zelenom vencu, Zmaja od Noćaja, Žorža Klemensoa i manjim okolnim ulicama.

Ekipe za hitne intervencije čine maksimalne napore da prekid u grejanju traje najkraće moguće, a očekuje se da će radovi biti završeni sutra, 12. januara, u prepodnevnim časovima.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da ekipe intenzivno rade na otklanjanju kvara na toplovodu u Ulici cara Dušana i dodao da očekuje da će grejanje u tom delu grada biti uspostavljeno sutra rano ujutru.

Kako je objasnio, došlo je do pucanja magistralnog toplovoda, koji je povezan sa toplanom na Dorćolu, pa ne postoji mogućnost da se uradi "prespajanje".

"Prognoza je da ćemo u ranim jutarnjim satima uspeti da završimo posao. Ja se nadam da ćemo možda moći i ranije, ne mogu da obećam, ali očekujemo do jutarnjih sati normalizaciju grejanja u tom delu centra grada", rekao je Vesić gostujući u Beogradskoj hornici na RTS.

Vesić je rekao i da se parking mesta čiste, a da je na tome angažovano nekoliko stotina radnika "Parking servisa".

Sva očišćena mesta se plaćaju, dok je na neočišćenim i samo parkiranje gotovo nemoguće, ali ta situacija će se brzo normalizovati, istakao je gradski menadžer.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak