Podignuta optužnica za pokušaj ubistva Milana Beka

RTS 11.01.2017 13:02
Podignuta optužnica za pokušaj ubistva Milana Beka


Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Zdravkovića (38) zbog sumnje da je pokušao da ubije Milana BekaViše tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog da je pokušao da ubije biznismena Milana Beka ispred njegove porodične kuće na Senjaku, u novembru 2014.

"Zdravković je optužen zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, koje je izvršeno na štetu Milana Beka", precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić.

Dodala je da je u optužnici stavljen predlog da se postupak protiv Zdravkovića spoji sa postupkom koji se vodi protiv Maje Adrovac, odnosno da im se sudi u jedinstvenom postupku.

Maja Adrovac se tereti za pomaganje u izvršenju pokušaja ubistva Milana Beka.

Nedavno je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je letos bila oslobođena tih optužbi i naložio da joj se suđenje ponovi u jedinstvenom postupku sa Zdravkovićem.

Zdravković je uhapšen u julu 2016. godine, nakon ranjavanja u jednoj gradskoj pucnjavi, i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora.

Prilikom hospitalizacije je proveren njegov DNK, na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

Zdravković je u septembru zvanično izneo odbranu pred tužiocem, negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Tereti se da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana", ali je optužbi oslobođen.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak