Otežan saobraćaj po gradu, promene režima GSP-a

Blic 11.01.2017 12:20
Otežan saobraćaj po gradu, promene režima GSP-a


Sneg koji je padao cele večeri zavejao je skoro sve beogradske ulice, zbog čega je otežan saobraćaj na svim deonicama, javljaju beogradksi taksisti.Čitaoci "Blica", takođe, komentarišu da se sva vozila teško probijaju kroz Beograd, a povodom teške situacije na gradskim ulicama oglasio se i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Iz GSP-a javljaju da se zbog otežanog saobraćaja promene dešavaju iz minuta u minut i posavetovali su građane da se putem medija informišu pre nego što se negde zapute linijama gradskog prevoza. Poslednja promena bila je na Zelenom vencu.

- Autobusi kojima je poslednja stanica na Zelenom vencu ne mogu da se tu okrenu, te su poslati do Ušća, kako bi svoj smer promenili tamo i građani ne treba da brinu da njima neće stići do svoje odrednice - javljaju iz GSP-a.

Putnici su nam se požalili da su čak i sat vremena čekali autobus 53, koji se zato dupke pun otisnuo sa Zelenog venca. U međuvremenu stigli su radnici Zimske službe "Beograd puta" i okretnica je sada raščišćena, pa se saobraćaj odvija normalno.

Otežan saobraćaj po gradu, promene režima GSP-a

- Od Policijske uprave za Grad Beograd u Bulevaru despota Stefana pa sve do Doma omladine vozila stoje. Niko se ne miče. Putnici sami izlaze iz autobusa u poslednjem pokušaju da do posla stignu peške. Svi se bore za taksi, ali njihova vozila su puna - javlja nam jedna čitateljka.

Taksisti tvrde da je ovo jedan od najhaotičnijih dana od početka zime.

- Vozači su oprezni ili uplašeni, te se na prilazima svim frekventnim ulicama čeka po desetak minuta, ali najveći problem je trenutno u Ulici Jug Bogdana gde je autobus neuspešno pokušao da se okrene, te je sada cela ta ulica zakrčena i nedostupna za automobile - rekli su taksisti.

Otežan saobraćaj po gradu, promene režima GSP-a

Ulica Jurija Gagarina, Takovska i Slavija u međuvremenu su se rasteretili, a prohodni su i Bulevar Milutina Milankovića i Pančevački most, dodaju oni.

- Trenutno su zastoji najveći na Brankovom mostu i na mostu Gazela u oba pravca, gde vozila praktično mile, a ista situacija je i na Mostu na Adi u pravcu ka gradu. I dalje problem predstavljaju Autokomanda u oba pravca i autoput, gde konstantno pristiže veliki broj vozila - kažu taksisti.

Loši vremenski uslovi doveli su i do brojnih promena u režimu vožnje Javnog gradskog prevoza.

- Linija 91 ide samo do česme u Ostružnici, linija 307 do stare okretnice u Vinči, a linija 308 do stare okretnice u Velikom Mokrom Lugu. Promenjena je i trasa linije 310, koja saobraća preko Bulevara kralja Aleksandra. Tramvajske linije 12 i 13, koje od jutros nisu išle preko Banovog brda i dalje od "Gospodarske mehane", ponovo funkcionišu normalno i kreću se do okretnice u Požeškoj - rekli su nam iz GSP-a.

Tramavaji su sa Banovog Brda ipak stigli samo do Nemanjine, gde se zbog kolapsa formirala kolona ovih vozila, a vozači su putnike izbacili napolje.

- Ovo je je Jezivo! Kolaps! Izbacuju nas iz tramvaja nasred Nemanjine! Sve mili, haos je - javlja nam sugrađanka, samo jedna od mnogih koji će danas zaskasniti na posao.

Kako javlja naše reporter sa lica mesta, tramvaji idu na Slaviju, ali ne mogu da skrenu u Resavsku ulicu, pored SKC-a, jer su šine pune snega. Čak su se i ona vozila koja su uspela da stignu do okretnice na Slaviji, tu zaustavila, verovatno u nemogućnosti da se kreću uzbrdo daljim trasama.

- Krenula sam skoro sat vremena ranije na posao i još sam u autobusu na Zrenjaninskom putu. Uveliko kasnim na posao, u gradu je haos - kometarisala je ogorčena Beograđanka Aleksandra A. koja je iz Borče krenula do Novog Beograda.

"Beograd put": Radimo bez prekida!

U "Beograd putu" agenciji Beta je rečeno da u svim delovima grada ima "sporadičnih problema" i da oni rade bez prekida kako bi očistili ulice prvog prioriteta.

Kako je rečeno, dokle god pada sneg, čistiće se samo ulice prvog prioriteta gde saobraća gradski prevoz, pa tek po prestanku padavina počeće čićenje ulica drugog prioriteta.

Obaveza Beograd puta je da po prestanku snega u roku od četiri sata očisti potpuno ulice prvog prioriteta, a drugog prioriteta u roku od 48 sati po prestanku padavina.

Na ulicama je 300 ljudi i 120 vozila "Beograd puta" koji deluju sa 14 punktova u gradu, kazali su u tom preduzeću.

- Veliki rad je iza nas, 800 časova je norma samo za kamione i radimo bez prekida - rekao je Željko Marović iz "Beograd puta".

Mali: Saobraćaj funkcioniše

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je jutros da, i pored snežnih padavina koje traju već 20 sati, uz manje probleme, saobraćaj u glavnom gradu funkcioniše.

Otežan saobraćaj po gradu, promene režima GSP-a

- Preko 2.000 radnika radi neprekidno već više od 15 sati. Čistimo, borimo se. Očekujemo da padavine prestanu u naredna dva ili tri sata i do kraja večeri ćemo u potpunosti očistiti ulice prvog prioriteta - kazao je on u izjavi RTS-u. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak