Saša Janković: Biću kandidat građana

Novosti 11.01.2017 11:54
Saša Janković: Biću kandidat građana


Saša Janković, za 'Novosti', o podršci koju će mu dati Demokratska stranka: Institucija predsednika, po slovu Ustava, izražava državno, a ne stranačko jedinstvo.ZBOG načina na koji sam do sada radio, veliki broj građana apelovao je da prihvatim kandidaturu za predsednika. U istom pozivu oni su apelovali i na političke partije da tu kandidaturu podrže i svakako priželjkujem da ga poslušaju i sve stranke koje suštinski prihvataju Ustavom propisana načela podele vlasti, vladavine prava, poštovanja ljudskih i manjinskih prava, socijalne pravde, ravnopravnosti svih pred zakonom... - poručuje ombudsman za "Novosti", i dodaje:

- Jasno je i da ću one koji u praksi podržavaju takvo shvatanje države i različitih ustavnih uloga predsednika, Vlade, Parlamenta, sudstva i drugih institucija, i sam zauzvrat podržati. Ponavljam da ću biti kandidat građana, jer institucija predsednika, po slovu Ustava, izražava državno, a ne stranačko jedinstvo.

Janković je kazao da će biti kandidat za predsednika, ali da je za Srbiju još nužnije da ima i zaštitnika građana.

- Kao i do sada, radiću svoj posao strogo prema Ustavu i zakonu, bez uzmicanja pred bilo kim. U Srbiji treba da postoji red, a ne neizvesnost i strah, kazao je on. IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak