SNS: Saša Janković slika i prilika DS

SveVesti 10.01.2017 23:47
SNS: Saša Janković slika i prilika DS


Potpredsednica GO SNS Marija Obradović rekla je da je zaštitnik građana Saša Janković "čovek koji konstantno laže narod" i da je "prava slika i prilika DS".Predsedništvo DS jednoglasno je donelo odluku da na predstojećim predsedničkim izborima podrži Sašu Jankovića.

Prema rečima predsednika DS Dragana Šutanovca, Saša Janković je "personifikacija vrednosti za koje se zalaže DS".

"Vođeni interesima građana, ubeđeni smo da je on najbolji kandidat i da će pobediti", rekao je Šutanovac novinarima posle sednice Predsedništva DS-a.

Ocenjujući da je ovo momenat kada u Srbiji treba da se uspostavi "sila prava, a ne pravo sile", Šutanovac je kazao da je odluka doneta jednoglasno, na njegov predlog.

"Saša Janković je pokazao da se zalaže za zaštitu ljudskih i manjinskih prava, prava radnika, da se zalaže za poštovanje institucija sistema. U donošenju odluke o podršci nismo kalkulisali, ona je utemeljena u onome što je Janković radio u prošlom vremenu", kazao je lider DS-a.

Reagujući na odluku DS-a da podrži Jankovićevu kandidaturu, Potpredsednica GO SNS Marija Obradović je kazala da je Srbija time dobila "prvog dosovskog kandidata za predsedničke izbore" kao i da je ne bi "začudilo da ih bude još".

"Sada je svim građanima Srbije jasno da je istina ono što smo mi, iz Srpske napredne stranke, govorili - da je Saša Janković lažni zaštitnik građana, koji je sve vreme zloupotrebljavao funkciju, baveći se političkom kampanjom, i kršio zakon", navela je Obradovićeva u saopštenju.

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) odlučilo je ranije danas da podrži kandidaturu zaštitnika građana Saše Jankovića za predsednika Srbije. Prema rečima predsednika Demokratske stranke Dragana Šutanovca, Saša Janković je "personifikacija vrednosti za koje se zalaže DS".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak