DS i zvanično podržava kandidaturu Saše Jankovića

Pravda 10.01.2017 22:04
DS i zvanično podržava kandidaturu Saše Jankovića


Predsedništvo DS jednoglasno je donelo odluku da na predstojećim predsedničkim izborima podrži Sašu Jankovića.Na današnjem sastanku vrha stranke "vladalo je jedinstvo" i lako je dogovoreno da demokrate stanu iza kandidature aktuelnog zaštitnika građana, a ta odluka trebalo bi da bude verifikovana i na sednici Glavnog odbora.

- Odluka je doneta u konsultaciji sa lokalnim odborima i sigurno će dobiti podršku i na Glavnom odboru - navodi izvor iz DS-a.

Da će podržati Jankovića, zvanično je potvrdio i Dragan Šutanovac, predsednik DS-a. On je rekao da zaštitnik građana "personifikacija vrednosti za koje se zalažu demokrate".

- Vođeni interesima građana, ubeđeni smo da je on najbolji kandidat i da će pobediti. Nismo se vodili plasiranim istraživanjima. Ovakvu odluku smo mogli da donesemo i mnogo ranije, ali smo od samog početka hteli da se okupimo oko kandidata sa vrednostima evropske Srbije. Nastavićemo razgovore sa svim strankama, pojedincima i organizacijama koje žele da nam se pridruže - rekao je Šutanovac i dodao da je odluka doneta jednoglasno, na njegov predlog.

On je priznao da je "postojao i onaj deo DS-a koji je hteo da stranka ima kandidata iz svojih redova, ali da se nisu vodili uskostranačkim interesima, već interesima Srbije".

- Uveren sam da Saša neće izneveriti poverenje koje mu je ukazala stranka - naveo je lider demokrata.

Osim DS-a, Jankovića je do sada podržalo 100 javnih ličnosti u Srbiji, koji su tim povodom poslali otvoreno pismo javnosti, a čim je najavio kandidovanje za predsednika Srbije, ombudsmana je podržala i Nova stranka Zorana Živkovića.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak