Odlazi u istoriju: Yahoo prestaje da postoji

Blic 10.01.2017 11:19
Odlazi u istoriju: Yahoo prestaje da postoji


Direktorka internetskog giganta Yahoo Marisa Mejer, koju su svojevrsnu veliku pompu doveli u tu kompaniju iz konkurentskog Gugla, nakon četiri i po godine za kormilom firme najavila je svoj odlazak, a u kakvo ju je stanje dovela svedoči podatak da će Yahoo nakon njenog odlaska prestati da postoji pod tim imenom.Internet gigant Yahoo! prestaje da postoji. 

To je potvrđeno u ponedjeljak u izveštaju kompanije američkim regulatorima, u kojem se opisuju planovi preuzimanja firme od strane telekomunikacijskog diva Verajzona. Osim Mejer, upravu odmah nakon finalizacije transakcije, napušta i suosnivač Jahua Dejvid Filo i još četiri člana, a novo ime firme, nakon što preuzimanje od strane Verajzona bude okončano, trebalo bi da bude Altaba.

Čim je Mejer došla u Jahu u julu 2012. godine, činilo se da je tada posrnuli internetski div malo živnuo. Kompanija je krenula u skupa preuzimanja, među najvećom akvizicijom bio je Tamblr, pokrenuti su i brojni novi projekti u produkciji video sadržaja, za šta su angažoivane i velike svetske zvezde, ali malo toga se pokazalo plodonosnim. Poslednji meseci obeleženi su sramotnim otkrićima hakerskih upada u imejl sistem Jahua, koji su ocenjeni najvećim u istoriji interneta, piše Jutarnji list.

Verajzon, koji je pre nekog vremena naumio da preuzme kompaniju za 4,8 milijardi dolara, zbog najnovijih dešavanja traži način da radikalno snizi kupovnu cenu.

Jedina promena koja je juče stupila na snagu je ta da je Jahuov direktor Erik Brand postao predsednik kompanije umesto Majnarda Veba, koji postaje počasni predsednik dok se posao sa Verajzonom ne završi.

Brand, bivši glavni finansijski direktor u kompaniji za proizvodnju čipova Broadkom, pridružio se Jahuovom timu pre 10 meseci, a Veb je bio Jahuov predsednik gotovo četiri godine. Ako se sporazum sa Verajzonom završi, Veb će napustiti upravni odbor Jahua zajedno sa Mejerovom, Filom, Edijem Hartenštajnom, Ričardom Hilom i Džejn Šou, navodi AP.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak