Nikolić: Iznenadila bi me kandidatura Vučića

N1info 09.01.2017 11:15
Nikolić: Iznenadila bi me kandidatura Vučića


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da bi ga iznenadila kandidatura premijera Srbije Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, istučući da on smatra da Vučić dobro obavlja posao predsednika Vlade Srbije.Nikolić je ponovio da se sa Vučićem dogovorio da odluku o svojoj ponovnoj kandidaturi za predsednika Srbije zajedno saopšte na praznik Sretenje, 15. februara.

Predsednik je posle unošenja badnjaka u zgradu Predsedništva rekao da su on i Vučić o svemu razgovarali i da su saglasni da ulazak u kampanju tri, četiri meseca pre izbora ne bi bilo od koristi ni za jednog od njih dvojice.

Upitan da li će se kandidovati ako se i Vučić kandiduje, Nikolić je rekao da nikada neće biti protiv Aleksandra Vučića.

On je dodao da je teško da se čovek kandiduje sam i da iza kandidata treba da stoji stranka, da on očekuje podršku SNS za koju veruje da nije razočarana njegovim radom.

Nikolić je dodao da su se se on i Vučič dogovorili o svemu i da svako treba da radi svoj posao, a da ulazak u kampanju tri ili četri meseca pre izbora njima ništa neće doneti.

O Danu RS se ne pitamo ni Izetbegović ni ja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se o proslavi Dana Republike Srpske ne pitaju ni on, ni član predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izebegović, već narod koji je to izglasao na referendumu.

"Proteklo je 25 godina od dana kada je Republika Srpska postala ravnopravni entitet sa ostalim u Bosni i Hercegovini. To treba proslaviti. Građani Republike Srpske doneli su odluku na referendumu, tu se dalje ne pitamo ni (bošnjački član Predsedništva BiH Bakir) Izetbegović, ni ja, nego narod", rekao je Nikolić govoreći o odlasku u Banjaluku na proslavu Dana Republike RS, 9. januara.

Nikolić je rekao da Srbija ima obaveze na osnovu Dejtonskog sporazuma da ima specijalne veze sa Republikom Srpskom i dodao da on ima ustavnu obavezu da brine o Srbima gde god živeli.

On je rekao da je "problem to što Izetbegović misli da predstavlja Bosnu i Hercegovinu i da ako ne postoji dogovor s njim, nema dogovora ni sa Bosnom i Hercegovinom", i istakao da je važnije da sarađuju dve zemlje nego dva predsednika.

"Ja sam prošli put prihvatio njegov savet, kada je rekao da nisam dobrodošao u Sarajevu i ja nisam došao. Ako i sada bude rekao da nisam dobrodošao u Sarajevu, onda u Bosna i Hercegovina treba da razmisli da li jedan čovek može da odlučuje kako treba da izgledaju odnosi Bosne i Hecegovine i Srbije", rekao je Nikolić.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak