Šutanovac: Bez podrške DS kandidat opozicije nema šanse

Beta 08.01.2017 10:53
Šutanovac: Bez podrške DS kandidat opozicije nema šanse


Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je da je ta stranka 'kičma okupljanja' i podrške pobedničkom kandidatu na predsedničkim izborima i da bez podrške DS nijedan kandidat opozicije nema velike šanse."Sve vreme apelujem na sve političke učesnike koji žele promene nabolje u našoj zemlji da podržimo zajedničkog kandidata. Međutim, kandidat za koga se opredelimo mora da ima kristalno jasnu politiku za novo vreme i da se precizno odredi kako prema prošlosti tako i prema budućnosti", rekao je Šutanovac u intervjuu za list Alo.

Na pitanje da li će, kao i bivši predsednik DS Bojan Pajtić, i ta stranka podržati aktuelnog zaštitnika građana na predsedničkim izborima, Šutanovac je rekao da je Saša Janković odličan kandidat i da se na mestu ombudsmana pokazao kao čovek koji se beskompromisno bori za pravnu državu i interese građana.

Na pitanje da li je moguće da stranka podrži bivšeg ministra spoljnih poslova i nekadašnjeg člana DS Vuka Jeremića, Šutanovac je rekao da je njegovo isključenje iz stranke bila "katastrofalno loša odluka", ali da u rukovodstvu stranke više nema funkcionera koji su tu odluku doneli.

"Interesantno je da upravo neki od tih funkcionera danas pružaju podršku Jeremiću", rekao je Šutanovac.

Govoreći o mogućnosti da uz predsedničke budu raspisani i parlamentarni izbori, Šutanovac je rekao da je DS i organizaciono i politički spremna za njih.

"Pogubni rezultati, sve lošiji životni standard, česta poskupljenja, urušavanje pravne države i institucije svakodnevno ukazuju na to da je Srbiji potrebna nova Vlada, kojoj će život građana biti na pravnom mestu a pravna država aksiom. Nemam dilemu da takvu vladu može da vodi jedino premijer iz DS", rekao je Šutanovac.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak