Devojčica jedina preživela masakr: Još se vraćaju slike kako mi ubija porodicu

Novosti 07.01.2017 12:23
Devojčica jedina preživela masakr: Još se vraćaju slike kako mi ubija porodicu


Posle devet godina, Kristina Arsić (13) prvi put o nezapamćenom zločinu u selu kod Vranja. Nakon svega što je preživela brigu o devojčici preuzeli su ujak i ujnaZNAM kojim redom je pucao. Prvo u baku, pa u mamu, batu, seku... A onda u mene, ja sam bila pored šporeta. Sećam se krvi na sve strane i njih kako leže mrtvi. Skoro su se neki dečaci potukli u školi i meni se odjednom sve vratilo u glavi i podsetilo me na taj dan.

Ovako počinje svoju tužnu priču trinaestogodišnja Kristina Arsić, koja je u selu Krševica kod Bujanovca preživela masakr. Marta 2008. godine njen očuh Boban Mitić je hicem iz pištolja ubio njenu majku, baku, brata i sestru, a nju teško ranio pogodivši je u oko. Iako je u vreme zločina imala tek nešto više od četiri godine, slike uprkos vremenu ne blede. Kristina je, kako su tada rekli lekari, imala sreću iako je ostala bez oka. I pored svega toga, devojčicin otac koji živi u blizini Beograda sa svojom porodicom nije želeo da preuzme brigu o njoj.

- Volela bih da se sretnem sa njim i upoznam polubrata i polusestru, ali nisam sigurna da li je za to još pravi trenutak - kaže Kristina.

Uprkos svemu što je preživela, ona tvrdi da je sreća ne napušta. Raste u srećnoj porodici, i jedno je sigurno, ljubav joj ne nedostaje. Nakon tragedije o njoj su počeli da brinu ujak Goran i ujna Violeta. Oni su bili ti koji su lečili i dušu i telo male devojčice, pokušavajući da traume i loše snove oteraju darujući joj bezgraničnu ljubav. Danas Kristina sa osmehom kaže da ima ujka Gorana i mamu Violetu.

Devojčica jedina preživela masakr: Još se vraćaju slike kako mi ubija porodicu

- Nama je to simpatično, mada kod ljudi koji nas ne poznaju to izaziva čudne reakcije - priča Violeta i ponosno gleda u plavooku devojčicu. - Kika Gorana uvek oslovljava sa ujka, dok mene gotovo od prvog dana zove mama. Nikada na tome nisam insistirala, ali s obzirom na to da nemam svoje dece lagala bih kad bih rekla da mi njeno mama ne znači mnogo. Za mene, ona je moja ćerka.

Inače, devojčica iza sebe ima tri operacije oka, a pre tri godine je dobila veštačko oko. Sada lekare obilazi samo za vreme redovnih kontrola.

- Uspeli smo da postanemo Kikini hranitelji i zahvaljujući tome svima nam je lakše. U našoj kući je uvek važilo da za Kiku mora da ima, ali samo Goran radi i nije uvek bilo lako - priča ujna Violeta.

Kristina i Violeta su jedna drugoj podrška i, kako kažu, nesreća je postala njihova sreća.

SAMO TASTA PROMAŠIO

BOBAN Mitić (34) iz sela Rataja kod Vranja 16. marta 2008. godine hicima iz pištolja ubio je taštu Sunčicu, suprugu Suzanu, sina Lazara i ćerku Anđelu, a Kristinu, Suzaninu ćerku iz prvog braka, ranio u glavu. Masakr se dogodio u kući njegovog tasta Blagoja Ristića u selu Krševica kod Bujanovca, na koga je ubica takođe pucao, ali je promašio. Mitić je nakon zločina sedam meseci bio u bekstvu. Uhapšen je 26. oktobra 2008. u dvorištu svoje kuće. Osuđen je na 40 godina zatvora.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak