Nikolić bez odluke o kandidaturi, čeka se stav SNS

N1info 07.01.2017 00:40
Nikolić bez odluke o kandidaturi, čeka se stav SNS


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uneo je badnjak u zgradu Predsedništva, ali uprkos ranijim najavama da će to učiniti na Badnji dan - nije otkrio hoće li se kandidovati na predsedničkim izborima. Ne krije međutim da bi ga iznenadilo da u predsedničku trku uđe premijer. U tom slučaju - Nikolić odustaje.Pred kraj prošle godine, Tomislav Nikolić medijima je dao jedno obećanje.

"Evo, ja vam sada želim srećnu Novu godinu i srećne božićne praznike i eto, u tom razdoblju negde, možda i kad budemo unosili badnjak da saznate da li ću da se kandidujem", rekao je Tomislav Nikolić 26. decembra.

Taj dan je došao, ali na pitanje "šta bi s njegovom kandidaturom" predsednik ovako odgovara:

"Pa odmah sam vam sutradan rekao šta bi".

Bi Vučić.

"Nas dvojica smo dugo razgovorili i dogovorili smo se, kao odgovorni ljudi, da zajednički izađemo i predložimo zajedničkog kandidata negde oko Sretenja, dakle oko 15. februara", iztjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić 29. decembra.

Nikolić: I neka tako bude.

Preranom najavom najave kandidature, predsednik Nikolić tvrdi nije iščikavao SNS, čija mu je podrška i pomoć, ako će na izbore, priznaje neophodna.

N1:Da li bi vas iznenadilo ako se Aleksandar Vučić kandiduje?

Nikolić: Bi. Iznenadilo bi me iz više razloga, nemojte da mislite da je samo razlog moja kandidatura.

Razlog je i što aktuelni šef države veruje da, s jedne strane, Vučić ne bi tako lako odstupio s premijerske pozicije, a sa druge, da samo s tom energijom, koju ima Vučić, Vladu treba voditi i u naredne četiri godine.

Novi izazovi traže predsednika koji na njih može da odgovori, jasna je ministarka Zorana Mihajlović. Predviđa dolazak "vučjih vremena". Predviđa li i Vučićev dolazak na mesto šefa države?

"SNS ima više kandidata koji bi uz veliku borbu i trud mogli da pobede na izborima, ali samo Vučić može da pobedi u prvom krugu. Zato glasam da Vučić bude naš kandidat za predsednika", navodi Zorana Mihajlović.

Bude li Vučić kandidat, kako za sada samo pojedini ministi žele, iako ih je svakim danom sve više, izvesno je jedino ko iz izborne trke u tom slučaju ispada.

"Rekao sam već da ja nikada neću biti protivkandidat Aleksandru Vučiću", navodi Nikolić.

Slučajno ili ne, tek dan odluke pada na Nikolićev rođendan. Bez poklona neće ostati, kaže ministarka Mihajlović, ipak ne otkriva hoće li mu SNS pokloniti ono što želi.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak