Sneg paralisao jug Srbije

Mondo 07.01.2017 00:04
Sneg paralisao jug Srbije


U Nišu, Aleksincu, ali i drugim gradovima u Srbiji snežni nanosi stvaraju velike probleme. U Vranju visina snega i 1,5 metar. Dva sudara na autoputu kod Niša, povređeno ukupno više od 25 ljudi. Dva autobusa Niš-ekspresa zaglavljena.Na srpskim putevima zbog jakih udara vetra i snega ima dosta povređenih, a zavejani su delovi autoputa Beograd-Niš.

Nadležni apeluju na građane da ostanu u svojim kućama i ne kreću na put.

Kod Niša je jutros u lančanom udesu povređeno više od 20 osoba, a sudarilo se oko tridesetak automobila, nakon čega je nastao opšti haos. Nekoliko sati kasnije dogodio se novi udes na deonici autoputa Niš – Istok.

Naša ekipa zbrinula je petoro stranaca, od kojih troje imaju povrede a svi su veoma promrzli“, saopštila je Svetlana Radivojević iz niške Hitne pomoći, a prenosi “Kurir”

Zaglavljene putnike Žandarmerija je  izvukla iz vozila.

Večeras je otvoren put za putnička vozila od Aleksinca do Beograda  koji je bio u prekidu od jutros.

Mediji su javili da je otvoren i put od Aleksinca ka Leskovcu i od Niša ka Aleksincu, ali je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kasnije večeras navelo da je i dalje na snazi rešenje o obustavi saobraćaja na autoputu od Aleksinca do Leksovca, a da saobraćajna policija na svoju odgovornost propušta vozila i putnike.

Kako je saopštilo Ministarstvo, zabrana je i dalje na snazi zbog bezbednosti građana.

RTS je javila da je došlo oko 19 sati do zastoja na starom putu za Beograd kod Gornje Toponice jer su se zaglavila dva autobusa "Niš ekspresa."

Zasad je samo u Aleksincu proglašeno vanredno stanje, ali i Niš razmatra isto.

Ministarka Zorana Mihajlović bila je u Nišu. Ministarstvo saobraćaja je od sinoć zbog otežanog saobraćaja usled vremenskih neprilika alarmiralo sve službe iz svoje nadležnosti, a koje su u punoj pripravnosti i rade 24 sata. Na putevima širom Srbije danas je angažovano 553 vozila i kamiona, 329 mašina, 903 radnika, 123 tehničara, 246 mašinista i 553 vozača.

U VRANJU NANOSI SNEGA METAR I PO

U višim delovima grada Vranja i u brdsko-planinskim predelima u okolini jak vetar je napravio nanose snega visoke do 1,5 metra, saopšteno je danas posle sednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Dok sneg neprekno pada od sinoć, visina snežnog pokrivača u Vranju je 40 centimetara, a sneg brzo ponovo prekriva ulice koje gradske službe čiste.

Zavejano je nekoliko puteva ka okolnim selima, a u selu Nesvrti nema struje. Ekipe Elektrodistribucije pokušaju da što pre otklone taj kvar.

Vranjsko Javno preduzeće "Vodovod" je u prošla 24 sata svu mehanizaciju angažovalo za neprekidno čišćenju prioritetnih ulica i lokalnih puteva, a vatrogasci, vojska i policija su u punoj pripravnosti.

Preduzeće za puteve "PZP Trace" dobilo je nalog gradskog Štaba za vanredne situacije da svu mehanizaciju angažuje na čišćenju puteva ka brdsko-planinskim mestima gde ima staračkih domaćinstava, te i potrebe za intervencijama lekara.

Zdravstveni centar u Vranju je poručio građanima da medicinske ekipe rade otežano usled loših vremenskih prilika i nedostatka vozila.

-----------------

Niske temperature zabeležene su na teritorije cele zemlje. U Vojvodini uglavnom suvo, dok su u drugim krajevima moguće padavine, ali i temperature do čak minus 22 stepena.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak