Dakar: Okončana etapa - "ubica"

RTV 06.01.2017 13:11
Dakar: Okončana etapa - "ubica"


Ako je treća etapa Dakara bila prvi veliki test za vozače i mašine onda je četvrta, okončana kasno sinoć, bila eliminaciona - etapa „ubica" - pogotovo za motocikliste. Koliko je bila naporna i zahtevna govori i podatak da čak 29 motociklista nije stiglo na cilj.Među njima je bio i prošlogodišnji pobednik Australijanac Tobi Price. Ruta koja je počela u Argentini a okončala se u Boliviji bila je dugačka 521 kilometar od kojih se u specijalu bodovalo 416.

Voženo je na nadmorskoj visini od 3500 - 5500 metara. Naš Gabor Sagmajster je, posle puno problema, bio ipak među pobednicima - a na Dakaru je to, po mišljenju samh vozača, svako ko stigne na cilj.

U konkurenciji motociklista i ova etapa je donela novo ime na prvom mestu. Najbrži je bio Matias Vokner. Do sada najtežu etapu Gabor Sagmajster je završio na 100. mestu dok je u generalnom plasmanu 91. U svojoj klasi G2-2 naš vozač je na 22. poziciji.

U Kategoriji automobilista najbolji je bio Siril Despre. Valter Nosilja je bio najbrži vozač Kvada. U konkurenciji kamiona pobedila je Ivekova posada sa Žerardom de Rojem na čelu dok je Mao Rui Žin slavio kod Bagija (UTV).

Dakar reli se nastavlja danas u Boliviji, petom etapom od Tupise do Orura. Dugačka je 786 kilometara od kojih se u specijalu boduje 447.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak