Slatki darovi za bolesne vršnjake

Vesti 05.01.2017 12:56
Slatki darovi za bolesne vršnjake


Dečica iz Sansa, 130 kilometra udaljenog od Pariza, veoma su marljivi i dobri đaci, a upravo su usavršili lekciju iz humanosti.- Kao i svake subote, došla im je iz Pariza nastavnica Ljiljina Simić i na času objasnila šta znači biti human, kako se pomaže onome ko je u nevolji, kako dobro srce vredi više od novca. Naša deca su slušala, upamtila i reagovala - saopštava predsednik udruženja Šumadija Goran Radovanović.

Sa strane prisluškivali su roditelji, pa su se i oni podsetili lekcija o dobroti i pomogli svojoj deci da već ovako maleni - budu ljudi.

- Evo, seo sam u kola i u Parizu, u putnu agenciju Vojaž Rada, isporučio 30 kilograma svakojakih čokolada, u kutijama, u kesama, u dedamrazovskim folijama... Sve su to doneli đaci na Ljiljanin čas dopunske školice, a ja sam, evo, njihov kurir - objašnjava Goran, vidljivo ponosan što u njegovom mestu rođenja, u Sansu sa 28.000 stanovnika, rastu deca spremna na dobročinstvo.   

Upisanih je 35 đaka od sedam do 14 godina, na času je redovnih 20, istina, nije niko odustao, ali uvek zbog nečega neko izostane. Kad se na času govorilo o humanosti, jer je domaći zadatak bio "slatki pokloni za bolesnu decu na Institutu majka i dete u Beogradu", za akciju koju godinama, uz Vojaž Radu, organizuje naš Parižanin Ilija Miki Vujović, svi su se odazvali.
- Na času su crtali i pisali pisma malim bolesnicima, sve su to poruke u veselim bojama. Ponosan sam na njih - uzdignute glave govori Goran. 

Među đacima u dopunskoj školi na srpskom jeziku nalaze se i Goranovo (41) troje dece: Anastasija (14), Nemanja (9) i Tijana (7), a sa Banjalučankom mamom Svetlanom, čine lidersku porodicu u Sansu, koja se zdušno bori za očuvanje srpstva.

- To su u mene usadili moji roditelji, a ja želim da sav naš podmladak zna gde su im koreni. Hvala i učiteljici Ljiljani koja im je skrenula pažnju na dobrotu i, evo, iskazali su je prema teško bolesnim vršnjacima u matici - zaključio je Goran.   IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak