Crvena poternica Interpola za dvojicom Srba zbog CG

B92 05.01.2017 12:21
Crvena poternica Interpola za dvojicom Srba zbog CG


Na zahtev crnogorskog pravosuđa Interpol je raspisao crvene međunarodne poternice za dvojicom ruskih i dvojicom srpskih državljana.Crvena poternica Interpola za dvojicom Srba zbog CG

Poternica je za njima raspisana zbog sumnje da su umešani u organizaciju neuspelog terorističkog napada na crnogorske državne institucije na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine.

Na Interpolovom sajtu, kako prenosi podgorička "Pobjeda", objavljene su fotografije Eduarda Širokova i Vladimira Popova, kao i Nemanje Ristića iz Beograda i Predraga Bogićevića iz Kragujevca, osumnjičenih za terorizam u pokušaju i stvaranje kriminalne organizacije.

"Ako imate bilo kakve informacije, molimo kontaktirajte nacionalnu policiju ili Generalni sekretarijat Interpola’, notirano je na crvenoj međunarodnoj poternici u kojoj je zapisano da se "za ovim osobama traga na osnovu naloga i naredbe za sprovođenje istrage crnogorskog pravosuđa", prenela je "Pobjeda".

Crvena poternica Interpola za dvojicom Srba zbog CG

Crna Gora je Srbiju još početkom decembra prošle godine obavestila da potražuje Ristića i Bogićevića, ali oni još nisu uhapšeni.

Prema ranijim istražnim navodima crnogorskog Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovnog kriminala, pomenuti ruski i srpski državljani imali su zadatak da na dan parlamentarnih izbora, na kraju izbornog dana, ispred zgrade Skupštine Crne Gore izazovu konfliktnu situaciju u kojoj bi bila proglašena pobeda opozicionog Demokratskog fronta.

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Milivoje Katnić ranije je više puta rekao da će crnogorski organi u potpunosti rasvetliti sve okolnosti planiranog terorističkog napada u Crnoj Gori.


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak