Vladajuće stranke čekaju Vučićev poziv za dogovor oko izbora

Radio 021 04.01.2017 20:22
Vladajuće stranke čekaju Vučićev poziv za dogovor oko izbora


Većina stranaka vladajuće koalicije, uključujući i one koje su najavljivale da će imati svog aduta na izborima za predsednika države, spremna je da podrži zajedničkog kandidata.



Kako pišu "Novosti", partneri naprednjaka očekuju u narednim danima poziv Aleksandra Vučića, kako bi se do početka februara napravila politička strategija nastupa vlasti za predsedničke i eventualne vanredne parlamentarne izbore.
 
Lider socijalista Ivica Dačić, i pored pritiska pojedinih partijskih kolega da stranka ima svog kandidata za Andrićev venac, već je poručio da je spreman da razgovara o tome da SPS na izborima bude deo jedinstvenog bloka vlasti.
 
I pored ambicija da i sam uđe u trku za predsedničke izbore, podršku zajedničkom kandidatu mogao bi da da i predsednik SDPS Rasim Ljajić:
 
"Očekujemo poziv iz SNS za razgovore kad za to dođe vreme. Nikakve stranačke odluke u vezi sa nastupom na predsedničkim izborima nećemo donositi dok ne obavimo razgovore sa partnerima", poručuje Ljajić za "Novosti".
 
I iz Saveza vojvođanskih Mađara navode da je mogućnost da podrže kandidata vladajuće većine otvorena.
 
"Na izborima 2012. imali smo svog kandidata, ali mislimo da je sada najprirodnije da se najpre o tome postigne dogovor unutar vladajuće koalicije", navodi predsednik poslaničke grupe SVM Ištvan Pastor.
 
U tom jedinstvenom bloku očekuju se i Pokret socijalista Aleksandra Vulina, PUPS, Nova Srbija Velimira Ilića, SNP Nenada Popovića.

Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak