Sin ubice iz Žitišta: Voleo bih da tata nikada ne izađe iz zatvora

Kurir 04.01.2017 09:50
Sin ubice iz Žitišta: Voleo bih da tata nikada ne izađe iz zatvora


Devetogodišnji sin Dijane Savanović (30), koju je zbog ljubomore ubio bivši suprug Siniša Zlatić, poverio se bližnjima na šestomesečnom pomenu svojoj majci, koje je obeležilo celo Žitište...Ni nakon pola godine od masakra, kad je Siniša Zlatić (38) iz Žitišta rafalima iz „kalašnjikova“ ubio petoro ljudi u bašti kafića „Makijato“, utehe za porodice žrtava nema.

Šestomesečni pomen obeležili su najmiliji Dijane Savanović (30), Vladimira Mijatovića (40) i Stevana Jojića (40) iz Žitišta, Vladimira Kosovića (34) iz Ravnog Topolovca i Jovane Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva, koji su ubijeni u Zlatićevom krvavom piru, u julu 2016.

Uteha

Otac Dijane Savanović ispričao je za Kurir da je porodica izašla na groblje još krajem decembra, ali i juče, kad se navršilo punih šest meseci od njene tragične smrti.

- Jedina uteha nam je unuk. Srce je htelo iz grudi da mi iskoči kad mi je rekao da sva deca imaju roditelje, a da on nema nikog. Nedavno mi je doslovce kazao: „Deda, voleo bih da tata nikad ne izađe iz zatvora“- ispričao je za Kurir Sveto Savanović, očiju punih suza.
Mučenje

On kaže da su im novogodišnji praznici protekli u tišini i bolu, kao i da zbog unuka daju sve od sebe da ostanu jaki.

- Duša me zaboli kad ga vidim kako ćutke gleda majčine slike. Oboje su se napatili s onim zlotvorom. Jedne zime ih je oboje isterao ispred kuće da čiste sneg, dok ih je on posmatrao kroz prozor i zadovoljno se cerio. Kad su bili na moru, znao je da ih zaključa u sobu i nekud ode - prisećao se neutešni otac.

On kaže da je Dijana punih deset godine trpela Zlatićevo iživljavanje zbog deteta.

Suočavanje

- Pretio je da će joj uzeti dete. Sve to je radio na perfidan način, da bi na kraju sasuo u nju devet metaka, ubio još četvoro ljudi, a 20 i više ranio. Niko nije mogao da pretpostavi da je za tako nešto sposoban - kazao je Savanović.

Predstojeće suđenje masovnom ubici nesrećni čovek dočekuje s nelagodom.

- Svestan sam da će suočavanje s njim meni, ali i ostalim ljudima koji su ostali bez najmilijih doneti novu bol. Sudski proces će se otegnuti. Advokati će raditi svoje, a sve je kristalno jasno. Monstruma treba osuditi na doživotnu robiju i težak prinudni rad - smatra Savanović.


SUĐENJE 18. JANUARA

Početak glavnog pretresa Siniši Zlatiću zakazan je za 18. i 19. januara u zrenjaninskom Višem sudu. U optužnici stoji da je Zlatić lišio života više lica i da je neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju. Kobne večeri on je iz automatske puške rafalno ispalio 26 hitaca. Istom optužnicom Zlatić se tereti da je do 2. jula na tavanu svoje kuće neovlašćeno držao automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak