Istanbul: Naoružani Deda Mraz u noćnom klubu, 35 mrtvih, više desetina ranjeno

B92 01.01.2017 00:48
Istanbul: Naoružani Deda Mraz u noćnom klubu, 35 mrtvih, više desetina ranjeno


Naoružani napadači obučeni u kostime Deda Mraza upali su u poznati noćni klub u Istanbulu i otvorili vatru na posetioce u novogodišnjoj noći.Istanbulski guverner Vasip Sahin rekao je da je ubijeno najmanje 35 ljudi, a desetine su lakše ili teže ranjene.

Napad se dogodio u poznatom noćnom klubu Reina u bogatom delu grada na evropskoj strani Bešiktašu. U klubu je u trenutku napada bilo između 700 i 800 ljudi. Ne zna se šta je sa napadačima.

Lokalni mediji prenose da su u napadu učestvovala dvojica napadača, ali postoje i informacije o jednom napadaču. Takođe, navodi se da se jedan od napadača zabarikardirao u klubu i da se policija sprema da upadne.

Klub su opkolile specijalne policijske snage, oklopna vozila, a na licu mesta su hitne službe i više desetina ambulantnih vozila.

Policija evakuiše oblast oko kluba, a angažovani su i obalska straža i spasioci, jer su ljudi iz kluba u panici skakali u more.

Napad se dogodio na isteku prvog sata 2017. godine, a napadač ili napadači su bili naoružani automatskim puškama, najverovatnije "kalašnjikovima".

Među žrtvama je i jedan policajac, koji je bio na vratima kluba.

"U pitanju je teroristički napad. Vatra je otvorena na ulazu u klub, a zatim je brutalni napad nastavljen i u unutrašnjosti", rekao je guverner Sahin.

U Istanbulu su pojačane mere bezbednosti zbog niza terorističkih napada i bezbednosnih izazova u zemlji, a za novogodišnju noć je angažovano 25.000 policajaca.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak