Tri migranta poginula, deset povređeno u blizini Niša

RTS 29.12.2016 11:55
Tri migranta poginula, deset povređeno u blizini Niša


U teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd–Niš kod sela Draževca, dva državljanina Avganistana su poginula na licu mesta, a jedno dete je preminulo u bolnici od zadobijenih povreda. Još jedno dete pronađeno kasnije pored puta gde se dogodila nesreća. Povređeno je deset migranata, koji su u teškom stanju. Vozač "pasata" pobegao sa lica mesta.Nesreća se dogodila jutros u tri sata i 40 minuta kod sela Draževca, kada se prevrnuo automobil marke "pasat", aleksinačkih registarskih oznaka, u kome su migranti krijumčareni. Automobil je udario u zaštitnu ogradu.

Od deset povređenih koji su primljeni u Urgentni centar, šestoro dece je prebačeno na Dečju kliniku. Jedno dete je kasnije preminulo od zadobijenih povreda, javlja dopisnik RTS-a.

Još jedno dete je kasnije pronađeno pored puta, gde se dogodila saobraćajna nesreća. Dete je prebačeno u KC Niš i u teškom je stanju. 

Ostali pacijenti su zbirnuti na neurohirurgiju, kardiohirurgiju i ortopediju u Nišu. 

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović rekao je za RTS da su pacijenti u teškom stanju. Kako kaže, primljena su tri muškaraca, dve žene i šestoro dece.

Pacijentkinji koja je primljena na kardiovaskularnu hirurgiju su amputirane obe noge, a pacijent na ortopediji ima teške povrede noge, rekao je Radovanović. 

U aleksinačkoj bolnici je, nakon zbrinjavanja, dvoje povređenih otpušteno u pratnji policije. 

Zamenik tužioca Osnovnog suda u Aleksincu Saša Stojanović potvrdio je da je 15 osoba bilo u vozilu, čije su tablice izdate za područje Aleksinca, ali ne za taj automobil u kome su bili migranti. Kasnije je još jedno dete pronađeno pored puta.

Vozač automobila je pobegao sa mesta nesreće. Na lice mesta je stiglo osam ekipa Hitne pomoći iz Niša i Aleksinca. Povređeni su prevezeni u Urgentni centar u Nišu.

Uviđaj su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po ovlašćenju tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu.

Zbog te nesreće, saobraćaj na auto-putu je u smeru ka Beogradu bio obustavljen oko sat i po vremena.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak