Da Božićna radost nikog ne zaobiđe

Vesti 22.12.2016 23:11
Da Božićna radost nikog ne zaobiđe


Srpska pravoslavna opština Frankfurt i Mitrović Rajzen - Zdravko Mitrović, pokrenuli su humanitarnu akciju pod imenom Božićna radost.Akcija podrazumeva sakupljanje odeće (čiste i ispeglane), obuće (nove), prehrambene proizvode (dugotrajne ili u konzervama) kao i higijenski materijal, prašak za pranje veša, paste za zube, četkice za pranje zuba, šampone za kosu i slično.

- Sakupljamo pomoć za ugroženi srpski narod u otadžbini. Sve što nam bude stiglo, otpremićemo u Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku, Dalmaciju, Kuršumliju, Srbiju, Bosnu i svuda gde bude bilo potrebno. Kada su u pitanju odeća i obuća, imali smo iskustva u vreme poplava, da smo mnogo toga morali da bacamo, jer su pojedini donosili stvari koje su bile u stanju raspadanja - kaže starešina Srpske pravoslavne opštine u Frankfurtu, Simon Turkić.

Apeluje na humanitarce da doniraju kvalitetne i dobre stvari.

- Humanitarna akcija će trajati do Vaskrsa, a sve što se prikupi, biće redovno odvoženo na određena mesta, za šta će se pobrinuti naš prijatelj Zdravko Mitrović i njegova firma Mitrović Rajzen - ističe paroh Turkić.

Prijem humanitarne robe je svake subote, od 17 do 19 časova, u Hramu Vaskrsenja na Galusu u Frankfurtu (Sondershausenstr. 51, 60326 Frankfurt). Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti dugogodišnjem humanitarcu Zdravku Mitroviću na telefon +49 157 76224038.   


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak