Dačić upozorio Ružića: Kaži ako hoćeš u opoziciju

Alo 20.12.2016 23:19
Dačić upozorio Ružića: Kaži ako hoćeš u opoziciju


Buntovni potpredsednik socijalista Branko Ružić moraće svoje neprijateljske izjave upućene Srpskoj naprednoj stranci da obrazloži na vanrednoj sednici Predsedništva socijalista, koja će biti ubrzo održana, saznaje „Alo!”.Lider SPS-a Ivica Dačić u ekskluzivnoj izjavi za „Alo!” poručuje da će se sve raspraviti stranački organi.

- SPS poštuje dogovor koji ima sa SNS-om i s premijerom Aleksandrom Vučićem, a svaki funkcioner SPS-a mora da poštuje odluke rukovodstva i vrha stranke ili neka javno kažu da li su protiv koalicije. Sve ćemo raspraviti na stranačkim organima - kazao je Dačić.

Sa druge strane, Premijer Aleksandar Vučić, i lider SNS-a, juče nije hteo da komentariše poslednje izjave potpredsednika SPS-a Branka Ružića o tome da je mogao da sruši vlast u prethodih pet godina da je to hteo, primetivši da samo vidi da svi vole da glume neke nacionalne heroje.

- Neću i ne interesuje me. Samo vidim da svi vole da glume nacionalne heroje - dodao je on. Na pitanje da li to može biti razlog za prekid saradnje SNS-a i SPS-a, Vučić je rekao da na pitanja odgovara kao predsednik Vlade, a ne predsednik stranke. Dodao je da sve partije poštuje, „s manjim izuzecima”, ali da neće da govori kao predsednik stranke pre nego što to pitanje ne rasprave stranački organi.

- To ćemo na organima stranke. Da li Vlada ima većinu? Ima. Da li će imati kroz dva meseca? Ne znam, ali za sve postoji proverljivost - primetio je Vučić.

- Pa ćemo narod da obradujemo... I sve one koji „žele moju glavu”. Imaće koliko hoće prilika za tako nešto. Znaćete krajem januara ili početkom februara i da li će biti većine u parlamentu, da li je SNS za tu većinu ili nije i da li su druge stranke ili nisu - poručio je Vučić.

Buntovni potpredsednik SPS-a Branko Ružić oglasio se juče na društvenoj mreži Tviter. On je na svom Tviter nalogu uzvratio potpredsednici SNS-a Mariji Obradović, koja ga je u saopštenju nazvala „polupismenim secikesom, koji, na sreću svih građana Srbije, nikada neće uređivati srpsko društvo”.

- Ono kada „maleni”, „samozvani heroj” i „polupismena secikesa” razgoropadi razne „megafone”. A niko ne čita išta osim naslova - naveo je potpredsednik SPS-a.

Čini se da je Ružić juče objavio primirje za slavu, jer nije želeo da komentariše izjave koje su stizale iz tabora naprednjaka.
- Danas je Sveti Nikola. Ne komentarišem. Sve piše u intervjuu, ako su ga čitali sa razumevanjem - kazao je juče Ružić za „Alo!”. 

Slavica spokojna

Slavica Đukić Dejanović, zamenica predsednika SPS-a, uverena je da će se nastaviti saradnja te partije sa SNS-om i kaže da je sinergija koju imaju dve stranke više nego potrebna daljoj stabilizaciji zemlje. „Uverena sam da će na organima i SNS-a i SPS-a biti donete odluke i da će se naša saradnja nastaviti”, rekla je ona. Ona je dodala da će biti prilike da u narednom periodu svaki pojedinac u organima svoje partije iznese mišljenje, ali da je ona uverena da će se saradnja sa SNS-om nastaviti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak