Branimir Brstina dobio "Zoranov brk"

Blic 16.12.2016 15:27
Branimir Brstina dobio "Zoranov brk"


Dobitnik "Zoranovog brka" šeste večeri pozorišnog festivala u Zaječaru je Branimir Brstina za lik Dankana u predstavi "Makbet".- Jako je velika čast dobiti nagradu koja nosi ime našeg Zorana. Žao mi je što neko od mlađih kolega nije dobio ovu nagradu - rekao je Brstina nakon dodele priznanja.

Branimir Brstina dobio "Zoranov brk"

Za predstavu "Makbet", Ateljea 212, matičnog pozorišta legendarnog Zorana Radmilovića, tražila se i karta više. Publika je sa oduševljenjem pratila glumačke bravura Uroša Jakovljevića (Makbet) i Dejana Dedića (Banko, Makol), Branimira Brstine (Dankan), Anice Dobre (Ledi Dekan), Tamare Dragićević (pratilja Ledi Dekan), Vladislava Mihailovića, Ivana Mihailovića Stefana Radonjića i Dušana Murića, koji su glumili po nekoliko likova.

Branimir Brstina dobio "Zoranov brk"

Pre početka predstave, u okviru pratećeg programa održana je promocija knjige "Mira Banjac - Ne daj se" (autorizovana biografija) na kojoj su govorili autor Tatjana Nježić i Aleksandar Milosavljević,

- Bilo je teško "uhavtiti" Miru, ali najveći utisak ostavlja onaj deo kada sam otišla kod nje i čitala sve 33 priče. Bilo je momenata kada je u toku čitanja tražila pause, pa čak i delova i kojima joj je bilo teško, bila je jako dirnuta. Posebno zaniljiva je bila njena rečenica nakon pročitanje knjige "pa moj život je bio i lep" - rekla je autorka knjige.

Pored promocije knjige "Mira Banjac - Ne daj se", publici u Zaječaru predstavljen je i jedini pozorišni časopis LUDUS.

Do kraja Zoranovih dana publika će moći da odgleda još dve predstave

U petak predstavu "39 stepenika" pozorišta Boško Buha iz Beograda, a u zvaničnoj konkurenciji i "Frenki i Džoni" Narodnog pozorišta iz Beograda u čast nagrađenih poslednjeg dana, kada će biti saopštene i nagrade.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak