Želite glatku, baršunastu kožu? Sve što vam je potrebno imate u svojoj kuhinji

Žena 27.11.2016 18:40
Želite glatku, baršunastu kožu? Sve što vam je potrebno imate u svojoj kuhinji


Suva koža prekrivena slojevima mrtvih ćelija, urasle dlake, crvenilo, masnice na koži. Svaka žena se susreće sa ovim problemima.Da biste ih rešili neophodno je da dobijete dobar savet od pravog stručnjaka i što je još važnije, potreban vam je određen budžet, i to ne mali, koji u današnje vreme nije lako izdvojiti.

Pilinzi, pakovanja za telo, epilacija, topla ili hladna depilacija i još mnogo drugih metoda i proizvoda, na raspolaganju su svim damama koje žele glatku i baršunastu kožu bez dlačica. Postoji i drugi način da do ovakve kože dođete, sve što je potrebno je da zavirite u svoju kuhinju, uzmete 3 proizvoda koja svi u njoj imamo i da potrošite malo svog vremena kako biste same pripremile proizvod koji će vam obezbediti mekanu kožu bez dlačica. Da ne govorimo o ekonomskoj isplativosti ovog malog „mučenja” u svojoj kuhinji. 

Šećer, limun i voda od davnina se koriste u svrhu uklanjanja dlačica i pilinga tela. Egipatske kraljice posebno su bile odane ovom receptu, koji se hiljadama godina prenosi i ostaje jedan od najjednostavnijih, ali i najučinkovitijih proizvoda za depilaciju i piling kože. Sjajno je da od jednog proizvoda možete dobiti 2 ovako važna efekta. Nakon depilacije šećernom pastom, vaša koža će biti bez dlačica, ali i bez slojeva mrtvih ćelija koje je neophodno ukloniti kako bi koža mogla da diše i da se regeneriše. Ono što je posebno važno kada je depilacija šećernom pastom u pitanju je da, bez obzira na tip kože i jačinu dlaka, nakon ove depilacije izostaće uobičajeni neželjeni efekti drugih vrsta depilacije, crvenilo, podlivi i masnice. Depilacija šećernom pastom je nežna, baš kao i vaša koža. Zahvaljujući šećeru i limunu, prirodnim konzervansima, nemoguće je da posle depilacije šećernom pastom „zaradite” neku infekciju. Jeftina, jednostavna, efikasna depilacija šećernom pastom pravi je izbor za sve dame. 

Ukoliko spadate u grupu žena koje nisu vične u kuhinji (ima onih koje zaista veruju u to), na online prodavnici NonStopShop.rs možete kupiti već napravljenu šećernu pastu čija je upotreba veoma jednostavna, a rezultati odmah vidljivi. Kao da ste nekoliko sati proveli u kozmetičkom salonu. Postupak depilacije svodi se na nekoliko važnih koraka. Najpre je neophodno kožu dobro očistiti. Dobro rešenje je puder koji se nanosi na kožu kako bi pokupio sve masnoće i nečistoće i pripremio je za depilaciju. Manja količina šećerne paste potrebna je za depilaciju ruku (veličine oraha, otprilike 10 gr), a nešto veća za depilaciju celih nogu (najviše 20 gr). Upotrebljena šećerna pasta se baca i ne koristi ponovo. Šećerna pasta  je naročito pogodna za depilaciju osetljivih zona na telu (bikini zona i intimna regija), kao i na licu (nausnica, brade, obraza, obrva). 

Šećerna pasta se nanosi u suprotnom smeru od rasta dlačica, a skida u smeru rasta. Jedna od najvećih prednosti ove depilacije je i to što je manje bolna u poređenju sa drugim vrstama depilacije. Postoje i druge prednosti: mogu se depilirati izuzetno kratke dlačice, produžava se vreme između 2 depilacije i vremenom se proređuje gustina i jačina dlaka. Ukoliko se odlučite da kupite pakovanje šećerne paste (pakovanja su uglavnom od 250 do 300 gr) i da se same depilirate kod kuće uštedećete novac za minimum 10-ak depilacija celih nogu u kozmetičkom salonu. Nakon depilacije potrebno je da depilirane zone isperete toplom vodom kako biste uklonili sve ostatke paste, za razliku od depilacije voskom gde je skidanje ostataka voska zamoran posao. Ukoliko želite, na kožu nakon depilacije možete naneti neki proizvod za negu. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak