Đilas napustio KSS: Odlazim ponosan

N1info 29.10.2016 22:57
Đilas napustio KSS: Odlazim ponosan


Dosadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas podneo je ostavku na današnjoj sednici Skupštine KSS, u skladu sa svojom ranijom najavom saopštenom posle istorijskog uspeha muške i ženske seniorske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju.Đilas je obražajući se prisutnim delegatima saopštio da napušta funkciju, a Skupština KSS se u skladu sa statutom nije izjašnjavala o toj njegovoj odluci, već je samo konstatovala.

"Bio je dogovor da zvanično povlačenje obavim pred vama, a ne da to formalno saznajete kroz medije. Smatrali smo da bi to trebalo raditi pred ljudima koji su mi dali podršku i sa kojima sam godinama sarađivao", rekao je Đilas.

"Zvanično podnosim ostavku posle šest godina, smatrajući najiskrenije da je vreme da dođe novi čovek, sa novom energijom, idejama, da nastavi ono što smo započeli pre šest godina i da se KSS razvija u skladu sa tim"…

On je naveo da ne postoje drugi razlozi njegove odluke da se povuče.

"To je bio moj osnovni razlog i moji bliski saradnici znaju da sam o tome sa njima pričao poslednjih meseci i da sam procenio da je pravi trenutak nakon svega što smo uradili, a drugi će proceniti koliko je to dobro. Na ovu funkciju sam došao na predlog gospodina Bore Stankovića i uz činjenicu da su me kandidovala naša dva velika kluba – Zvezda i Partizan. Bila su to drugačija vremena i nadam se da sam svojim radom stekao podršku velikog dela košarkaške Srbije. Svi zajedno smo verovaliIi. ženska i muška reprezentacija Srbije su po rezultatima najbolje ekipe na nivou cele Evrope, što me čini ponosnim", rekao je Đilas.

Đilas je postao predsednik KSS 2011. godine, a u njegovom mandatu muška reprezentacija osvojila je srebro na Svetskom prvenstvu 2014. i na Olimpijskim igrama 2016, uz nastup u polufinalu prošlogodišnjeg Eurobasketa u Francuskoj, dok je ženska seniorska selekcija 2015. postala prvak Evrope, a 2016. je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

Novi predsednik, koji ima pravo da izabere potpredsednike, trebalo bi da bude izabran na sledećoj sednici Skupštine KSS 15. decembra. Na ovoj sednici, Đilas će, na predlog generalnog sekretara Dejana Tomaševića, koji je Upravni odbor prihvatio, dobiti „zlatnu značku KSS“.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak