Srbija kandidat za Mundobasket 2023.

Danas 15.09.2016 16:04
Srbija kandidat za Mundobasket 2023.


Na sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije u sredu donete su dve vrlo ambiciozne odlukeMotivisani srebrom muške i bronzom ženske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju čelnici KSS ozvaničili su odluku da se kandiduju za dobijanje organizacije Evropskog prvenstva za žene 2019. odnosno muškog Mundobasketa 2023. 

 KSS namerava da samostalno organizuje planetarni šampionat za sedam godina, dok će zajedno sa Slovenijom pokušati da dobije podršku FIBA u ženskoj konkurenciji.  - Najvažnije odluke sa sednice UO su da se Srbija kandiduje za domaćina Svetskog prvenstva 2023. godine za seniore, kao i da se uputi predlog Košarkaškom savezu Slovenije da sa KS Srbije zajednički konkuriše za organizaciju Evropskog prvenstva 2019. godine za seniorke, pri čemu bi se takmičenje po grupama odvijalo u dve države, a sama završnica i borbe za medalje u Beogradu. 

 Poseban akcenat stavljen je i na sjajne rezultate u 3x3 košarci, koju je KSS kvalitetno razvio u poslednjih godinu i po dana. Srbija je u tom periodu napredovala na svetskoj FIBA 3x3 rang listi od 13. do prve pozicije. Prvi put je održano i 3x3 prvenstvo Srbije koje je obuhvatalo 29 turnira širom naše zemlje. Uz to, pored seniorske 3x3 reprezentacije, Srbija je nedavno prvi put u istoriji učestvovala i na Evropskom prvenstvu sa ženskom i juniorskom reprezentacijom - zapisano je u saopštenju.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak