Predivna poruka iza nenašminkanog lica Ališe Kiz

24sata 01.09.2016 18:54
Predivna poruka iza nenašminkanog lica Ališe Kiz


Hrabra odluka pevačice Ališe Kiz (35) da se na crvenom tepihu pojavi bez trunke šminke ide ruku pod ruku sa snažnom porukom koju želi da pošalje svim devojčicama, devojkama i ženama širom sveta.Ališa je na dodelu MTV nagrada, jedan od najpopularnijih i medijski najpokrivenijih događaja u svetu muzike, došla u zanimljivoj haljini koju potpisuje Kavali i sa velikim, samouverenim osmehom. Stala je pred fotografe i ponosno pozirala bez trunke šminke na licu!

Potez za koji je potrebna tolika hrabrost, da se čak ni one glumice i pevačice koje se godinama zalažu za prirodan izgled, nisu usudile da baš ovako prošetaju crvenim tepihom. Ališa jeste. I ne samo to, već je i poslala snažnu poruku.

"Ne želim više da se pokrivam. Ne želim da pokrivam svoje lice, um, dušu, misli, probleme niti emotivni razvoj. Ništa!", rekla je pevačica i dobitnica devet Gremi nagrada.

Ona je pre nekoliko meseci objavila da više uopšte neće da se šminka, ali niko nije očekivao da će se to odnositi i na pojavljivanja na velikim događajima na crvenom tepihu. Ona je, ipak, ostala dosledna sebi, a sudeći po komentarima koji su odmah krenuli da se šire društvenim mrežama, pokrenula je pravu mini-revoluciju!

Žene širom sveta su nakon Ališinih reči o tome kako je od tinejdžerskih dana morala da se šminka, sređuje i ponaša onako kako to do nje društvo očekuje podigle glas i složile se. Jer, iako javne ličnosti jesu pod većim pritiskom javnosti što se izgleda tiče, svaka žena zna da se od nje očekuje da bude doterana i našminkana jer je u suprotnom "aljkava".

Šteta, jer je Ališa možda najbolji primer kako baš šminka može da učini da izgledamo obično, a ne posebno.

Predivna poruka iza nenašminkanog lica Ališe Kiz

A ovo je Ališa danas - potpuno prirodna i očigledno srećnija nego ikada pre. I totalno svoja.

Žene širom sveta joj aplaudiraju i slažu se sa njom - pitanje je samo hoćemo li i mi sa reči preći na dela?


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak