Hilari Klinton: Nisam radila pod uticajem neke strane sile

Vesti 26.08.2016 23:01
Hilari Klinton: Nisam radila pod uticajem neke strane sile


Kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton je odbacila navode da je tokom obavljanja funkcije državnog sekretara bila pod uticajem neke strane sile.- Moj rad na mestu državnog sekretara nije bio pod uticajem bilo koje strane sile. Političke odluke donosila sam na osnovu onoga što sam mislila da je ispravno u cilju bezbednosti Amerikanaca i zaštite naših interesa u inostranstvu - rekla je ona za kanal MSNBC.

Takođe je izrazila uverenje da su i njeni saradnici radili adekvatno, prenosi Rojters.    Klintonova je dodala da će, ako bude izabrana, preduzeti dodatne korake da osigura da ne dođe do konflikta interesa između njene administracije i fondacije koju je osnovao njen muž i bivši predsednik Bil Klinton. 


Takođe je najavila da fondacija traži partnere za saradnju. 

Kandidat republikanaca Donald Tramp pozvao je pre nekoliko dana Klintonove da odmah zatvore svoj dobrotvorni fond, ocenivši da je Klinton Fondacija "najkorumpiranije preduzeće u političkoj istoriji". 

Agencija AP podseća da je fondacija nedavno objavila da, ukoliko Hilari Klinton bude izabrana za predsednika, više neće primati donacije od stranaca. 

Nedavno je Njujork tajms objavio da je dobrotvorni fond Klintonovih dobijao desetine miliona dolara iz zemalja koje je američki Stejt department optuživao za kršenje ljudskih prava - čak i u vreme kada je Hilari Klinton bila državna sekretarka SAD.          

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak