Tradicionalni Edukativno-sportski teniski kamp

SrpskaDijaspora 05.08.2016 23:17
Tradicionalni Edukativno-sportski teniski kamp


Na kampu, koji je održan u Bukovičkoj banji u Aranđelovcu (Srbija), od 25. jula do 1. avgusta 2016. godine, učestvovali su mali teniseri iz Amerike, Velike Britanije, Švedske, Švajcarske, Austrije i Srbije.Tenisko sportsko društvo AS (TSV AS) iz Beča organizovalo je tradicionalni Edukativno-sportski teniski kamp za decu iz Srbije, dijaspore i regiona „Aranđelovac 2016″, koji je završen svečanom dodelom sertifikata i medalja učesnicima kampa, kao i pehara i diploma najboljim mladim teniserima na Otvorenom internacionalnom turniru SRBIJA-DIJASPORA OPEN 2016.

Na kampu, koji je održan u Bukovičkoj banji u Aranđelovcu (Srbija), od 25. jula do 1. avgusta 2016. godine, učestvovali su mali teniseri iz Amerike, Velike Britanije, Švedske, Švajcarske, Austrije i Srbije.

Tema kampa je „Učenje i očuvanje srpskog jezika, kulture, istorije i tradicije edukacijom i druženjem dece kroz sportske aktivnosti“, a osnovna ideja je da deca iz dijaspore kroz komunikaciju sa svojim vršnjacima iz Srbije usavršavaju maternji jezik i na lep način, kroz druženje i sport u prirodi, zanimljiva predavanja i posete kulturno-istorijskim spomenicima, usvajaju znanja iz srpske istorije, kulture i tradicije.

Uz zanimljivu priču profesionalnih vodiča, budući teniski šampioni posetili su kompleks spomen-obeležja Prvog srpskog ustanka u Orašcu – Marićevića jarugu u kojoj je 1804. podignut ustanak, Muzej Prvog srpskog ustanka, spomenik Karađorđu, školu „Prvi srpski ustanak“, Spomen-česmu i Crkvu Vaznesenja Gospodnjeg, kao i Mauzolej dinastije Karađorđevića na Oplencu, Hram Svetog Đorđa, Karađorđev grad – Karađorđev konak i Crkvu Presvete Bogorodice, u narodu poznatu kao Karađorđeva crkva u Topoli.

Učesnici kampa imali su prilike da se upoznaju i sa prirodnim lepotama ovog dela Srbije – arheološkim nalazištem Risovačka pećina, staništem čoveka iz ledenog doba, prelepim parkom kraljevske Bukovičke banje, jednim od najlepših parkova u Srbiji, Etno selom Karađorđev vajat u Orašcu, kao i za mališane veoma zabavnim svetom dinosaurusa u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu.

U drugarskoj atmosferi i divnoj prirodi Bukovičke banje, mladi teniski talenti iz dijaspore proveli su nezaboravnih nedelju dana tokom koji su, pored časova tenisa i takmičarskih mečeva, zanimljivih izleta i uživanja u Akva parku Hotela Izvor, usavršavali svoj maternji jezik i upoznali puno novih drugara iz celog sveta.

Tenisko sportsko društvo AS izražava zahvalnost svim institucijama, organizacijama i pojedincima koji su doprineli uspešnoj realizaciji ovog jedinstvenog projekta.

Posebnu zahvalnost upućena je Upravi za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije koja već godinama pruža podršku tradicionalnim edukativnim kampovima Teniskog sportskog društva AS iz Beča (Austrija).

Tenisko sportsko društvo AS sa zadovoljstvom poziva male teniske šampione da se ponovo i u još većem broju okupimo na teniskom kampu SRBIJA-DIJASPORA 2017!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak