'Kup prijateljstva' u Tirolu

SrpskaDijaspora 14.07.2016 20:47
'Kup prijateljstva' u Tirolu


Srpska pravoslavna omladina Inzbruk – SPOJI, uspešno je organizovala prvi po redu humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom 'Kup prijateljstva'. Kup je održan 3. jula u Insbruku a igralo se za bolesnu decu u Tirolu i socijalno ugroženu decu na Balkanu.SPOJI je „Kup prijateljstva“ u prvom planu pokrenuo kao humanitarni integracioni turnir, čije je održavanje planirano svake godine pred početak letnjeg školskog raspusta u Tirolu.

Prvo izdanje ovog jedinstvenog turnira u pokrajini Tirol okupilo je 16 ekipa sa igračima i gostima iz preko 25 različitih zemalja porekla – Austrije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Nemačke, Grčke, Španije, Turske, SAD, Bolivije, Sirije, Iraka, Irana, ali i iz drugih azijskih i afričkih zemalja.

Humanitarni turnir u malom fudbalu pokrenut je kako bi u sklopu sporta motivisali mlade ljude da čine dobra dela i da tako pomognu ljudima u nevolji.

Premijerni „Kup prijateljstva“ otvoren je počasnim početnim udarcem koji je izveo mr Gerhard Fric, predsedavajućeg Skupštine grada Inzbruka. Pridružili su mu se Kurt Valaš, odbornik Skupštine opštine Inzbruk, koji je prisustvao u ime zamenika gradonačelnice Inzbruka, zatim Tomas Falger, sekretar organizacije „Soccerteam“ koja svojim fondom „Help for kids“ pomaže deci u Tirolu, kao i Dragan Filipović, predsednika Zajednice Srba Tirol.

Pobednik prvog „Kupa prijateljstva“ je FK „Romania„, najbolji strelac bio je Roland Nastase iz ekipe FK „Real Madrid Fans“ sa 17 postignutih golova, dok je najbolji golman bio David Kožomanović iz FK „SPOJI“.

Srpska pravoslavna omladina Inzbruk – SPOJI se kao organizator humanitarnog integracionog turnira u malom fudbalu „Kup prijateljstva“ zahvaljuje svim učesnicima, gostima, podržavaocima i sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće sakupiti humanitarnu pomoć u iznosu od tačno 1.200,00 evra.

Novac će na jesen ove godine biti uručen humanitarnom fondu „Help for kids“ za pomoć deci u Tirolu, a tokom leta i jeseni socijalno ugroženoj deci u Hrvatskoj, BiH i Srbiji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak