Dar 'Tesline naučne fondacije' Srbima sa Kosova

SrpskaDijaspora 04.07.2016 11:15
Dar 'Tesline naučne fondacije' Srbima sa Kosova


Ispred Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici svečano je otkrivena bista Nikole Tesle, dar 'Tesline naučne fondacije' iz Sjedinjenih Američkih Država.„Ova bista je na pravom mestu, jer se ovde školuju budući naučnici, koji između ostalog uče i o Teslinom delu. A lik i delo jednog od najvećih umova sveta inspirisao je mnoge da se bave naukom i pronalazaštvom“, rekao je dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovkoj Mitrovici prof. dr Nebojša Arsić zahvalivši se Fondaciji.

Generalni dekrektor fondacije Zvezdana Stojanović Skat, istakavši da je Teslina majka, Đuka Mandić, poreklom sa Kosova i Metohije, poručila je da svi naši putevi polaze sa našeg Kosova, i izrazila nadu da matica i dijaspora mogu puno toga, ali samo zajedno.

„Uz Teslu želimo da spojimo ljude i da radimo zajedno. Uz Teslinu bistu širimo istinu, želju za slobodom i bolje sutra. To je bila njegova misija, i mi je nastavljamo“, poručila je Stojanović Skat.

Rektor Univerziteta prof. dr Srećko Milačić smatra da će Teslina bista biti many između srpskog naroda u zemlji i dijaspori.

Bista u Kosovskoj Mitrovici, rad Bojana Nikolića, deveta je bista koju je Fondacija darovala.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak