Sanja odvela Srbiju u finale

Alo 12.05.2016 23:00
Sanja odvela Srbiju u finale


Naša predstavnica, maestralna mlada pevačica Sanja Vučić ZAA, izborila je svoje mesto u finalu EurosongaVečeras se odigralo drugo polufinalno veče Evrovizije, koja se ove godine održava u Stokholmu, a među 18 zemalja, koje su se večeras predstavile, bila je i Srbija koju predstavlja Sanja Vučić.

Pesma "Shelter (Goodbye)" još najmanje jednom će se zaoriti u "Erikson glob" areni, pred milionskim auditorijumom širom sveta!

Sanja odvela Srbiju u finale

Veče je počelo dinamično nastupima predstavnika Letonije i Poljske. Justs iz Letonije otpevao je svoju malo bržu numeru "Heartbeat" iz petnih žila, obučen u crno od glave do pete, dok je Poljak Mihael Szpak svojom pesmom "Color Of Your Life" malo uspavao publiku svojom baladom.

Pevačica iz Švajcarske Rika počela je svoju karijeru kao akustični folk pevač, ali joj je pop muzika donela slavu, pa ćemo videti koliko će joj pesma "The Last Of Our Kind" doneti slavu na Evrosongu.

Našminkani Hovi Star iz Izraela numerom "Made Of Stars" malo je razdrmao publiku svojim nastupom.

Ivan iz Belorusije predstavio se pesmom "Help You Fly" i oduševio je publiku hologramskim prizorima kada je u nekim trenucima delovalo kao da zapravo on go mazi haskija.

I konačno, predstavnica SRBIJE Sanja Vučić i pesma "Goodbye", koju je pisala i komponovala Ivana Peters. Sanja je izgledala moćno u crnoj kožnoj haljini, a izvrsne devojke Lena Kuzmanović, Dunja Vujadinović, Jelena Đurić i Iva Pletikosić, koje su joj bile prateći vokali, takođe u kožnim kombinacijama, pomogle su joj da dočara poruku pesme. Scenski nastup bio je dopunjen i plesom baletskog igrača Miloša Isailovića. 


Predstavnik Irske Niki pesmom "Sunlight", predstavio je svoju zemlju za koju su po kladionicama velika očekivanja na ovogodišnjem takmičenju.

Komšinica Kaliopi iz Makedonije posvetila je svoju pesmu "Dona" svim damama ovog sveta, i tako zadala domaći zadatak ostalim zemljama.

"I've Been Waiting for This Night" izveo je Doni iz Litvanije i malo razdrmao gledaoce. On se na Evroviziji takmiči drugi put.

Pobednica "X faktora" u Australiji 2013. godine Dami Im predstavila je Zemlju kengura numerom "Sound Of Silence". Njena blještava bela haljina posebno je okupirala pažnju publike.

Komšinica iz Slovenije Manuela nije pevala na maternjem kao Kaliopi, ali je u predstavljanju svoje zemlje pesmom "Blue And Red" imala pomoć akrobate koji se vrteo na šipci.

Poli Genova iz Bugarske podseća na našu pevačicu Anu Štajdohar, a svojom pesmom "If Love Was A Crime" digla je publiku na noge.

Bend Lighthouse X nastupio je za Dansku pevajući Soldiers Of Love.

Predstavnica Ukrajine Jamala usporila je tempo takmičenja numerom "1944", ali je imala zanimljivu scenografiju.

Agnete iz Norveške numerom "Icebreaker" nije uspela da dovoljno razdrma publiku.

Gruziju je večeras predstavljao bend "Young Georgian Lolitaz" i iako su na sva usta najavljivali da očekujemo neočekivano, nisu se proslavili.

Eneda Tarifa iz Albanije najviše se potrudila da njena scena ima zlatne detalje, a njena pesma zove se "Fairytale".

Večerašnje takmičenje završilo se nastupom Laure Tesoro iz Belgije koja se predstavila pesmom "What's the pressure".

Prvi finalista je Letonija, druga je Gruzija, za njima slede Bugarska, Australija, Ukrajina, šesta je SRBIJA, sedma je Poljska, pa Izrael, Litvanija i deseta je Belgija.

Za prolaz Srbije u finale takmičenja za najbolju pesmu Evrope večeras je glasalo preostalih 17 zemalja koje učestvuju u drugom polufinalu „Pesme Evrovizije“, kao i tri zemlje stalne učesnice finala - Italija, Nemačka i Velika Britanija. Iz Srbije nije moglo da se glasa za našu predstavnicu.

U finalu će se, osim „velike petorke“ - Velike Britanije, Španije, Italije, Nemačke i Francuske - i prošlogodišnjeg pobednika Švedske, naći i 10 najboljih prve polufinalne večeri – predstavnici Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte.

I ove večeri voditeljski par čine prošlogodišnji pobednik Mans Zelmerlov i Petra Mede.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak