Lazar Džamić gost Srpskog siti kluba u Londonu

Novosti 25.04.2016 10:48
Lazar Džamić gost Srpskog siti kluba u Londonu


Srpski siti klub iz Londona ugostio je Lazara Džamića, rukovodioca planiranja za razvoj brenda u 'Guglu ZOO' i autora knjiga 'Cvjećarnica u kući cveća' i 'Čaj od šljiva'Srpski siti klub iz Londona ugostio je Lazara Džamića, rukovodioca planiranja za razvoj brenda u "Guglu ZOO" i autora knjiga „Cvjećarnica u kući cveća" i „Čaj od šljiva", u Ambasadi Srbije u Velikoj Britaniji u okviru serijala „Na kafi sa...". 

Tema koja je veoma bliska srpskoj zajednici u dijaspori - Ostati ili se vratiti u Srbiju?, bila je glavna tema razgovora, a pored toga Lazar Džamić je govorio o njegovim knjigama, i o tome kako je izgledao njegov put od započinjanja karijere u Srbiji, preko prilike da postane šef za planiranje brenda u Guglu u Londonu, do vrlo cenjenog pisca i odličnog tumača mentaliteta naroda.

Događaj je otvorila Danica Ilić, novinarka i član Instituta za medijsku različitost iz Londona, koja je ujedno bila i moderator. Tom prilikom Džamić je prisutnima pročitao odlomak iz nove knjige „Čaj od šljiva", u kojoj na zanimljiv način piše o Srbima i Englezima, iz ugla srpskog emigranta u Londonu.

Takođe, izjavio je da mu je čast što je pozvan u našu ambasadu da promoviše knjige i diskutuje sa članovima srpske poslovne i intelektualne dijaspore, u organizaciji Srpskog siti kluba.

"Veče sa Lazarom Džamićem je bilo izuzetno zanimljivo i bogato sadržajem, a prošlo je u veoma aktivnom dijalogu svih prisutnih. Klub je ponosan što ima priliku da na ovakav način predstavi izuzetne članove naše zajednice čije su lične priče i primeri inspiracija drugima i dokaz da ništa nije nemoguće", kažu organizatori skupa.

Lazar Džamić je jedan od prvih digitalnih stratega u Velikoj Britaniji, bivši profesionalni novinar, konsultant za marketing i autor brojnih profesionalnih članaka o komunikaciji, kao i predavač na katedri za digitalni marketing Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu.

Pored knjige „Čaj od šljiva", Džamić je napisao i knjigu „Cvjećarnica u kući cveća", koja predstavlja kulturnu studiju o fenomenu jugoslovenskog uspeha stripa Alan Ford.                                                      

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak