Sa Srbijom na vezi

RTS 24.03.2016 20:30
Sa Srbijom na vezi


Svoje radove, nastale poslednjih nekoliko godina, slikar Miloš Šobajić izložio je u Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda. O svom radu i životu u Francuskoj, umetničkoj dijaspori, izložbama u mnogim gradovima sveta, govoriće u emisiji "Srbija na vezi", večeras na Satelitskom programu RTS-a u 18.55, repriza u petak, 25. marta u 13.25.Na Prvom programu RTS-a i Satelitskom programu počelo je emitovanje nove emisije S Tamarom u akciji. Prve epizode serijala posvećene su porodicama koje žive na teritoriji opština Zvečan, Leposavić, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok. Nove epizode serijala upotpunjene su i segmentima o istorijskom nasleđu i prirodnim lepotama mesta u kojima se renoviraju domovi.

U Montrou, u švajcarskom gradu na Ženevskom jezeru, studiraju studenti stotinu nacionalnosti. Među njima je i oko dvadeset studenata iz Srbije. Vrlo brzo su se adaptirali i navikli na režim studija ovdašnjih fakulteta. Ukoliko budu dovoljno vredni i ambiciozni, mogu da stignu i do menadžerskih pozicija. Iz Montroua se javlja Natalija Sinanović.

Naši ljudi u dijaspori se druže i okupljaju najčešće u udruženjima. U Čikagu su se tako organizovale dame i osnovale Kluba žena. Događaj je održan na pedesetom spratu jednog od najpoznatijih hotela u centru grada. Sa više detalja javlja se naš dopisnik Aleksandar Žigić.

Nizom manifestacija u Srbiji je obeležen Svetski dan poezije, koji je 1999. godine pod sloganom Dijalog među civilizacijama posredstvom poezije uspostavio Unesko. Udruženje književnika Srbije organizovalo je miting poezije na kome je učestvovao veliki broj pesnika, a domaćini susreta bili su Miljurko Vukadinović i Duška Vrhovac.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak