Sertić najavio 10.000 novih radnih mesta u autoindustriji

N1info 17.03.2016 14:38
Sertić najavio 10.000 novih radnih mesta u autoindustriji


Na Beogradskom sajmu danas je ministar privrede Željko Sertić otvorio Sajam automobila "DDOR BG Car Show" i Međunarodni sajam motocikala "Motopassion" na kojima se predstavlja više od 300 izlagača iz 20 zemalja.Sertić je rekao da je na osnovu potpisanih ugovoru obezbeđeno da u naredne dve godine bude otvoreno 10.000 novih radnih mesta u autoindustriji.

On je istakao da će Vlada Srbije nastaviti da podržava otvaranje novih radnih mesta u toj industriji jer se tu "sreću nove tehnologije i sve što je produktivno".

Po njegovim rečima, prošle godine je prvi put od 2008. zabeležen rast prodaje novih automobila, precizirajući da je prodato više do 20.000 vozila, što govori o oporavku tržišta autoindustrije u Srbiji, ali i celom svetu.

"To pokazuje da sve reforme koje sprovodi vlada daju rezultate, jer se ljudi odlučuju da uđu u nove investicije", rekao je Sertić.

Podsetio da je Fijat iz fabrike u Kragujevcu prošle godine izvezao automobile u vrednosti 1,2 milijarde evra, a da je izvoz kompanije Tigar tajers bio 300 miliona evra, što govori o potencijalima autoindustrije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak