BG na vodi: Planuli stanovi, cenu diktira pogled

B92 29.02.2016 22:08
BG na vodi: Planuli stanovi, cenu diktira pogled


Prodaja stanova u kuli B, u okviru projekta 'Beograd na vodi' je počela. Penthausi na vrhu solitera prodavali se po astronomskim cenama.Prema rečima prodavaca, intresovanje kupaca juče je bilo zadovoljavajuće - prodat je veliki broj nekretnina. Prioritet prilikom kupovine budućeg krova nad glavom imali su VIP kupci, koji su mogli da biraju sprat i kvadraturu, pišu Večernje novosti.

Kao i prošlog puta, nijedan od ponuđenih 146 stanova nije imao jedinstvenu cenu. Različita vrednost merila se mnogim parametrima.

Oni stanovi koji gledaju na Savu prema Adi Ciganliji ili ušću ove reke u Dunav, značajnije su skuplji u odnosu na one koji gledaju na staro gradsko jezgro. Vrednost nekretnine određuje i to da li je na drugom ili desetom spratu. Za sličan stan, ta razlika je čak 20.000 evra. Pozicija, veličina i broj terasa, takođe diktiraju koliko će kupac duboko da zavuče ruku u džep.

Kao i prilikom prošle prodaje, da bi zaštitili mušterije od medija, predstavnici firme "Beograd na vodi" nisu dozvolili novinarskim ekipama da izveštavaju.

U razgovoru sa prodavcima, reporter “Novosti” kao potencijalni kupac, saznaje da je dinamika plaćanja slična onoj od pre pet meseci, kada su se prodavali stanovi u kuli A.

Jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi otplaćivaće se do maksimalnih sedam rata. Pre prve rate uplaćuje se 1.000 evra rezervacije. A kada se kupac odluči da stavi paraf na ugovor, mora da isplati 10 odsto vrednosti stana. Poslednja rata se kešira kada se dobiju ključevi u ruke.

“Stanari obeju kula mogu da koriste zatvoreni bazen, teretanu, fitnes i joga studio, kao i dva zatvorena parka”, objašnjavaju agenti.

Pored redovnih računa, žitelji luksuznih kula moraće da plaćaju održavanje zgrade, a o njihovoj bezbednosti brinuće profesionalno obezbeđenje.

Izgradnja dve stambene kule počela je 27. septembra 2015, a stanovi biće useljivi 2018. godine.

DomaćiI građevinski gigant "Energoprojekt" biće glavni izvođač na prvom stambenom objektu u okviru "Beograda na vodi". Radnici i mehanizacija već su na gradilištu, na kojem niče objekat od dve kule ukupne površine 67.500 kvadratnih metara.

Prvi stanari "Beograda na vodi" su veoma imućni ljudi. Cena najjeftinijeg stana, od 55 do 60 kvadratnih metara, sa obaveznim garažnim mestom, iznosi oko 200.000 evra. Dvosobni stanovi s pogledom na reku koštaju oko 300.000 evra. Oni luksuzniji, četvorosobni, na vrhu solitera, staju od pola miliona evra pa naviše.

IzvorAnonymous
Anonymous
Anonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak