Nema novog modela, ni novih tržišta za 'fijat 500L'

B92 25.02.2016 10:45
Nema novog modela, ni novih tržišta za 'fijat 500L'


Oko 3.000 radnika kompanije "Fijat Krajsler automobili Srbija" iz Kragujevca neće raditi od danas do 7. marta zbog nedostatka posla.To je za RTS izjavio predsednik Samostalnog sindikata te kompanije Zoran Marković.

Marković je rekao da je razlog zbog koga radnici neće raditi smanjena tražnja za vozilima i nedostatak posla.

Kragujevačka fabrika automobila pokrenula je dan ranije novu akciju zamene staro za novo, u kojoj se model fijat 500L pop može nabaviti po ceni od 9.990 evra u slučaju da vlasnik poseduje automobil stariji od deset godina koji bi želeo da reciklira.

Osim fijata 500L, na akciji su i model panda, koja uz reciklažu košta 7.990 evra, zatim punto, koji se prodaje za 8.990 evra, fijat 500 po ceni od 9.490 evra, kao i SUV model fijat 500X čija početna cena uz recikliranje starog vozila iznosi 14.490 evra.

“Fijat Krajsler automobili Srbija” je prvi izvoznik srpske privrede, ali već neko vreme stručnjaci upozoravaju da fabrika nema budućnost bez pokretanja novog modela, o čemu se za sada ne razmišlja.

Bilo je i nezvaničnih najava da bi deo proizvodnje mogao da bude preseljen iz Turske, što je kompanija kasnije demantovala.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak