Orban najavljuje referendum o migrantima

Glas Amerike 25.02.2016 08:56
Orban najavljuje referendum o migrantima


Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je na održavanje referenduma o obaveznik kvotama Evropske unije za migrante i izbeglice.Obraćajući se parlamentu Orban je ponovio da Brisel nema pravo da “prekraja evropski kuturni i verski identitet” I dodao da je uvođenje kvota o naseljavanju bez podrške birača “ravno zloupotrebi vlasti”.

Premijer Mađarske je rekao da bi pitanje na referendum trebalo da glasi: “ Da li želite da Evropska unija prepiše obavezno preseljenje ne-mađarskih građana u Mađarsku, bez odobrenja mađarskog parlamenta?”

Orban je naveo da je to pitanje predato na odobrenje Nacionalnoj izbornoj kancelariji, ali nije rekao kada bi referendum bio održan. Orbanova desničarska vlada odbacuje inicijativu migrantskih kvota od kada je migrantska kriza prošle godine eskalirala, a Evropska unija je kritikovala Budimpeštu i zbog podizanje ograde duž južne granice kako bi sprečila ulazak migranata. Tu politiku su sada usvojile i druge zemlje pogođene prilivom migranata bez predsedana, još od perioda Drugog svetskog rata.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak