Srbija izgubila mesto u ABA ligi

Novosti 16.02.2016 16:23
Srbija izgubila mesto u ABA ligi


Dva kola pre kraja ligaškog dela šampionata postalo je jasno da srpski klubovi neće moći da sustignu Crnu Goru po visini koeficijentaSrbija je definitivno ostala bez jednog mesta u ABA ligi! Dva kola pre kraja ligaškog dela šampionata postalo je jasno da srpski klubovi neće moći da sustignu Crnu Goru po visini koeficijenta ostvarenog ove sezone, što automatski znači da Srbija gubi, a Crna Gora dobija jedno mesto u Jadranskoj ligi od sezone 2016/17.

Crna Gora je skupila 15, a Srbija ima 13,50 bodova. Iako ima da se igra još do kraja ligaškog dela Crvena zvezda, Partizan, Metalac i Mega Leks nikako ne mogu da preteknu Budućnost i Sutjesku.Crna Gora će samo jednom pobedom do kraja nadjačati učinak rivala iz Srbije, koji bi do kraja mogli da skupe čak sedam trijumfa, ali Budućnost i Sutjeska će odigrati međusobni meč.

Raspored ekipa za sledeću sezonu izgleda ovako. Srbija i Hrvatska će imati po tri sigurna predstavnika, Slovenija će imati dva svoja kluba, a Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora po jedan. To je ukupno 11 klubova. Kako će regionalno takmićenje naredne sezone biti umanjeno za dva kluba (Liga se smanjuje sa 14 na 12 klubova), jedno preostalo mesto dodeljuje se na konto najboljeg ostvarenog koeficijenta na kraju ove sezone. To je, u ovom slučaju - Crna Gora.

Podsećanja radi dva polslednjeplasirana kluba iz ove sezone neće imati pravo nastupa u narednoj takmičarskoj godini.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak